Prajitura Televizor

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Prajitura Televizor

Ingrediente

  • Pentru cele 2 blaturi de cacao avem nevoie de:
  • 250 g faina
  • 5 oua
  • 120 g unt
  • 120 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • Pentru blatul de pandispan avem nevoie de:
  • 4 oua
  • 4 linguri apa
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf copt
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 200 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 250 g unt
  • 250 g zahar
  • arome,dupa preferita
  • In plus mai avem nevoie de:
  • 200 g de gem de citrice pentru uns blaturile
  • 100 ml sirop de zahar ars

Mod de preparare

Foi:

Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se mixeaza cu untul,cacaoa apoi turnam alternativ laptele si faina. Dupa ce am omogenizat se adauga albusurile batute spuma si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Compozitia se imparte in doua si se coc doua blaturi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Blat:

Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma tare cu zaharul si apa,apoi se adauga galbenusurile unul cate unul. La sfarsit faina amestecata cu praful de copt.

Se coace intr-o tava de 20/30cm,tapetata cu hartie de copt,30 minute.

Crema:

Laptele se amesteca cu faina si se pune la fiert ,pana devine gros ca o budinca, dupa care se pune la racit. Separat se mixeaza untul cu zaharul si aroma preferata. Dupa ce amestecul de faina si lapte s-a racit se mixeaza cu amestecul de unt si zahar si se pune la rece.

Asamblarea:

Incepem cu unul din blaturile cu cacao,pe care repartizam jumatate din cantitatea de crema. Blatul de pandispan il insiropam,il ungem cu gem pe ambele parti,apoi il punem deasupra blatului de cacao. Repartizam uniform si cealalta jumatate din crema si acoperim cu blat de cacao insiropat.

Se da la frigider pentru cateva ore,apoi se portioneaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise