Ingrediente
Pentru cele 2 blaturi de cacao avem nevoie de:, , 250 g faina, 5 oua, 120 g unt, 120 g zahar, 150 ml lapte, 3 linguri cacao, 1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie, , Pentru blatul de pandispan avem nevoie de:, , 4 oua, 4 linguri apa, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 1 praf copt, , Pentru crema avem nevoie de:, , 200 ml lapte, 4 linguri faina, 250 g unt, 250 g zahar, arome,dupa preferita, , In plus mai avem nevoie de:, , 200 g de gem de citrice pentru uns blaturile, 100 ml sirop de zahar ars
Dificultate: Medie | Timp: 2h 30 min
140 voturi
Mod de preparare
Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se mixeaza cu untul,cacaoa apoi turnam alternativ laptele si faina. Dupa ce am omogenizat se adauga albusurile batute spuma si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Compozitia se imparte in doua si se coc doua blaturi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Blat:
Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma tare cu zaharul si apa,apoi se adauga galbenusurile unul cate unul. La sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Se coace intr-o tava de 20/30cm,tapetata cu hartie de copt,30 minute.
Crema:
Laptele se amesteca cu faina si se pune la fiert ,pana devine gros ca o budinca, dupa care se pune la racit. Separat se mixeaza untul cu zaharul si aroma preferata. Dupa ce amestecul de faina si lapte s-a racit se mixeaza cu amestecul de unt si zahar si se pune la rece.
Asamblarea:
Incepem cu unul din blaturile cu cacao,pe care repartizam jumatate din cantitatea de crema. Blatul de pandispan il insiropam,il ungem cu gem pe ambele parti,apoi il punem deasupra blatului de cacao. Repartizam uniform si cealalta jumatate din crema si acoperim cu blat de cacao insiropat.
Se da la frigider pentru cateva ore,apoi se portioneaza.
Maria Pasenciuc , 29 aprilie 2014
da adevarat se fac 2 foi maro si pandispan la mijloc
Viviana Furtuna , 28 ianuarie 2014
va mutumesc mullt ptr. aceasta reteta! am cautat-o timp de 14 ani.o buna colega de serviciu o facea frecvent,dar eu am pierdut atat reteta cat si legatura cu fosta mea colega,dupa plecarea din tara.va mulltumesc din suflet!este cea mai buna prajitura pe care am mancat-o vreodata.[pe locul 2 este "alba ca zapada".]
, 22 noiembrie 2013
ati uitat de cacao la descrierea de foi
, 22 noiembrie 2013
prajitura Televizor este cu foi coapte pe fundul tavii ,oricum arata bine si aceasta prajitura ,este de incercat
Nicoleta Serbulea , 02 noiembrie 2013
asta este preferata...mea
Elena Adam , 01 noiembrie 2013
mmmm delicios :)
Ciucă Marius , 19 octombrie 2013
Siropul cum se face?
Marica Elena-Denisa , 19 octombrie 2013
este super de buna ,am facut=o si e super buna , cam multe oua in rest e ffffffffffffff buna
Blidaru Diana , 17 octombrie 2013
Reteta pe care o stiu eu pentru televizor este cu foi pe fundul tavii nu cu 2 blaturi cu cacao.
Stefania Rischitor , 16 octombrie 2013
arata bine
Codruta-Liana Ianusevschi , 16 octombrie 2013
Pe vremea bunicii mele prajitura asta se numea Budapesta si era una din preferatele mele. :))
constanta proca (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2010
Super !
constanta proca (Chef de cuisine) , 12 mai 2010
O prajitura interesanta !
doina (Chef de cuisine) , 02 mai 2010
Arata foarte bine, o mananci din ochi. Inainte sa o salvez, salivez. Multumesc, ii va veni randul in curand.
mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010
Salvez aceasta reteta,pentru ca e o prajitura care imi place,iar reteta care o pregatesc eu...nu prea imi plac cum ies foile maro.
Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010
este interesanta si reteta ta o sa incerc si asa
miha278 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010
Cu mare drag Lumi! Ma bucur ca ti-am starnit amintiri! :) Imbratisari!
miha278 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010
Ce super, Ramona! :) Nu stiam ca este si Radio! Multumesc de aprecieri!
Ramona (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010
Arata super! Felicitari! In copilaria mea, aceasta reteta se numea: Radio!
lumi (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010
si eu aveam aceasta reteta! Multam ca mi-ai reamintit-o!