autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura ungureasca cu mere

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 11 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 11 februarie 2013

Ingrediente
500 g faina alba, 2 oua, 250 g marga Rama, 20 g drojdie, 5 linguri zahar praf, 2 kg mere, 150 ml smantana, 1 plic zahat vanilat, 1 plic praf de copt 2-3 linguri zahar tos, 1 lingura scortisoara pudra, 2-3 linguri pesmet

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol mare punem faina si margarina Rama taiata in cubulete mici.Frecam bine faina cu margarina pina se fac "taitei" ca si in imagine.
Adaugam pe rand ouale, smantana, zaharul praf, drojdia faramitata, praful de copt si zaharul vanilat.
Framantam bine pina se omogenizeaza toate ingredientele.Obtinem un aluat pufos, nu prea moale , pe care il lasam sa se odihneasca 30 de minute.
Merele le curatim apoi le dam pe razatoarea cu gauri mari .Punem merele rase la calit intr-in vas nonaderent pentru 10-15 minute pina sunt gata calite. La sfarsit adaugam zaharul tos si scortisoara.
Dupa trecerea celor 30 de minute taiem aluatul in doua parti egale.
Prima foaie o intindem cu sucitorul pina ajunge la dimensiunea unei tavi de aragaz.
In tava punem hartie de copt pe care o ungem cu putin unt( untura) si asezam prima foaie intinsa.
Peste ea presaram pesmetul apoi adaugam merele calite.
Intindem si a doua foaie si o punem peste mere.Intepam foaia din loc in loc cu o furculita.Un galbenus il batem bine cu o lingura cu smantana si ungem foaia de deasupra.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute pina se coace prajitura.
Lasam sa se raceasca prajitura in tava , apoi o taiem si o punem pe farfurie.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ungureasca cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu branza si stafide

Tarta cu branza si stafide

Aluatul: Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, oul, zaharul si le amestecam cu mana. Adaugam

8 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Boema(de post)

Boema(de post)

Mod de preparareBlat Se face din ingredientele de mai sus o compozitie care se pune intr-o tava tapetata

11 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Andreea Rus

    Andreea Rus (Chef de cuisine):

    O prajitura foarte buna,am incercat-o si eu.Am reteta de la bunica mea si acum o mai face iar gustul ei imi aminteste de copilarie

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ela Ela Ela , 10 septembrie 2013

    reteta e f buna o stiu de la mama.

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Ce arome si ce bine arata pe farfurie !

  • ildy

    ildy (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Un deliciu....:)

    • nela

      nela (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      Imi pac prajiturile unguresti... sotul meu este din Sf. Gheorghe... Farfuria are ca ornament "Goji"? Cunosc gustul si se potrivesc foarte bine cu merele... Bravo!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      Fie ea de care-o fi....dar sant sigura ca e un deliciu ! Pot servi si eu o bucatica ? *****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      O bunatate...Vreau si eu macar o bucatica...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

5 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina alba
  • 2 oua
  • 250 g marga Rama
  • 20 g drojdie
  • 5 linguri zahar praf
  • 2 kg mere
  • 150 ml smantana
  • 1 plic zahat vanilat
  • 1 plic praf de copt 2-3 linguri zahar tos
  • 1 lingura scortisoara pudra
  • 2-3 linguri pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Floare de colt (Chef de cuisine)

Ce arome si ce bine arata pe farfurie !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura duo cu visine
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania