Prajitura zebra cu albusuri

Se spala piersicile si se pun la scurs intr-o sita.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura zebra cu albusuri

Ingrediente

  • 500 gr piersici din compot
  • 8 + 3 albușuri
  • 300 gr zahăr
  • 250 gr făină
  • 150 ml ulei
  • 100 gr iaurt
  • 50 gr carob( cacao)
  • 100 gr ciocolată
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • pentru decor:
  • ciocolată

Mod de preparare

Se spală piersicile și se pun la scurs într-o sită si pregatim tava cu hartie de copt si pornim cuptorul sa se incalzeasca.

Cu ajutorul mixerului se bat bine 8 albușuri presărate cu un praf de sare. Când bezeaua este tare, se adaugă treptat 200 g zahăr amestecat cu zahărul vanilat și se mixează în continuare, până ce zahărul s-a topit și bezeaua devine sticloasă.

Peste spuma de albușuri se adaugă treptat uleiul, apoi iaurtul, mixând în continuare până ce acestea se incorporează bine în compoziție.

Adaugăm treptat 200 g de făină și amestecăm încet cu ajutorul unei spatule sau linguri de lemn, până rezultă un aluat omogen.

În acest moment, împartim aluatul în două părți egale, punându-se în vase/boluri separate. Într-un vas, se adaugă carobul, iar în celălalt se adaugă restul (50 g) de făină, după care fiecare din cele două compoziții se omogenizează încet cu ajutorul unei spatule.

Peste compoziția albă, se presară trei sferturi din ciocolata tăiată mărunt care se amestecă în compoziție.

Restul de ciocolată se păstrează pentru decor.

Turnăm aluatul în tavă astfel: se ia câte o lingură pe rând din cele două compoziții și se toarnă alternând începând aproximativ din mijlocul tăvii, o lingură de aluat "alb", peste acesta se pune o lingură de aluat cu cacao, iar o lingură de aluat "alb" peste cel colorat...și tot așa se continuă, până se termină ambele compoziții. Pentru fiecare culoare, vor rezulta "cercuri" concentrice, în centrul cărora se va turna următoarea lingură de compoziție, alternând culorile, rezultând astfel acel model de "zebră".

După ce s-a turnat aluatul în tavă, se așază piersicutele scurse și se bagă tava în cuptorul încins, unde se lasă la copt cam 30 minute.

Între timp, se bat spumă tare celelalte trei albușuri cu un praf de sare, se presară treptat restul de zahăr rămas (100 g) și se mixează în continuare până când rezultă o bezea fermă și lucioasa.

După cele 30 minute, se scoate tava cu prăjitura din cuptor și se întinde deasupra bezeaua, cât se poate de uniform.

Se reintroduce tava în cuptor pentru încă 10-15 minute la 180 grade C, până când prăjitura este coaptă, iar bezeaua s-a rumenit ușor. (Dacă atingem ușor cu un deget, bezeaua nu se mai lipește). După 6-7 minute, am redus temperatura cuptorului la 160 grade C și am mai lăsat prăjitura cam tot atâtea minute.

Când este gata, prăjitura se scoate din cuptor și se lasă să se răcorească în tavă.

Când s-a răcit, se rade deasupra ciocolata rămasă, eu am avut si 2 bucatele de ciocolata alba si am pus-o si pe aceea.

Nu pot sa va spun cat este de buna.

Pofta buna!!!

http://www.ancacuisine.com/prajitura-zebra-din-albusuri/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise