autor:

Anca_Gherghel

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura zebra cu albusuri

Autor: Anca_Gherghel (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 februarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca_Gherghel (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 februarie 2017

Ingrediente
500 gr piersici din compot, 8 + 3 albușuri, 300 gr zahăr, 250 gr făină, 150 ml ulei, 100 gr iaurt, 50 gr carob( cacao), 100 gr ciocolată, 2 plicuri zahăr vanilat, un praf de sare, pentru decor:, ciocolată

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se spală piersicile și se pun la scurs într-o sită si pregatim tava cu hartie de copt si pornim cuptorul sa se incalzeasca.

Cu ajutorul mixerului se bat bine 8 albușuri presărate cu un praf de sare. Când bezeaua este tare, se adaugă treptat 200 g zahăr amestecat cu zahărul vanilat și se mixează în continuare, până ce zahărul s-a topit și bezeaua devine sticloasă.



Peste spuma de albușuri se adaugă treptat uleiul, apoi iaurtul, mixând în continuare până ce acestea se incorporează bine în compoziție.



Adaugăm treptat 200 g de făină și amestecăm încet cu ajutorul unei spatule sau linguri de lemn, până rezultă un aluat omogen.



În acest moment, împartim aluatul în două părți egale, punându-se în vase/boluri separate. Într-un vas, se adaugă carobul, iar în celălalt se adaugă restul (50 g) de făină, după care fiecare din cele două compoziții se omogenizează încet cu ajutorul unei spatule.

Peste compoziția albă, se presară trei sferturi din ciocolata tăiată mărunt care se amestecă în compoziție.





Restul de ciocolată se păstrează pentru decor.

Turnăm aluatul în tavă astfel: se ia câte o lingură pe rând din cele două compoziții și se toarnă alternând începând aproximativ din mijlocul tăvii, o lingură de aluat "alb", peste acesta se pune o lingură de aluat cu cacao, iar o lingură de aluat "alb" peste cel colorat...și tot așa se continuă, până se termină ambele compoziții. Pentru fiecare culoare, vor rezulta "cercuri" concentrice, în centrul cărora se va turna următoarea lingură de compoziție, alternând culorile, rezultând astfel acel model de "zebră".



După ce s-a turnat aluatul în tavă, se așază piersicutele scurse și se bagă tava în cuptorul încins, unde se lasă la copt cam 30 minute.



Între timp, se bat spumă tare celelalte trei albușuri cu un praf de sare, se presară treptat restul de zahăr rămas (100 g) și se mixează în continuare până când rezultă o bezea fermă și lucioasa.

După cele 30 minute, se scoate tava cu prăjitura din cuptor și se întinde deasupra bezeaua, cât se poate de uniform.



Se reintroduce tava în cuptor pentru încă 10-15 minute la 180 grade C, până când prăjitura este coaptă, iar bezeaua s-a rumenit ușor. (Dacă atingem ușor cu un deget, bezeaua nu se mai lipește). După 6-7 minute, am redus temperatura cuptorului la 160 grade C și am mai lăsat prăjitura cam tot atâtea minute.

Când este gata, prăjitura se scoate din cuptor și se lasă să se răcorească în tavă.

Când s-a răcit, se rade deasupra ciocolata rămasă, eu am avut si 2 bucatele de ciocolata alba si am pus-o si pe aceea.





Nu pot sa va spun cat este de buna.

Pofta buna!!!

http://www.ancacuisine.com/prajitura-zebra-din-albusuri/
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura zebra cu albusuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prăjitură zebră din albușuri cu vișine și ciocolată

Prăjitură zebră din albușuri cu vișine și ciocolată

-Se spală vișinele, se scot sâmburii și se pun la scurs într-o sită. -Se pregătește

356 voturi    31 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Bounty

Bounty

Blat: Se freaca untul cu zaharul pana devine cremos si zaharul s-a topit. Se adauga ouale,

8 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 500 gr piersici din compot
  • 8 + 3 albușuri
  • 300 gr zahăr
  • 250 gr făină
  • 150 ml ulei
  • 100 gr iaurt
  • 50 gr carob( cacao)
  • 100 gr ciocolată
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • pentru decor:
  • ciocolată

Raporteaza reteta

Retete
de Anca_Gherghel
Tort cheesecake cu ciocolata si capsuni

Tort cheesecake cu ciocolata si capsuni

Pentru blat, maruntim biscuitii intr-un mini robot de bucatarie si ii amestecam cu untul topit, pana

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Paine cu ou

Paine cu ou

Se foloseste paine veche de o zi, daca e proaspata painea, se inmoaie prea mult feliile. Batem

0 voturi    1 comentariu
30 min
Sandviciuri
Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec

Dam pe razatoare toate legumele si le punem la calit in ulei, cu un praf de sare. Le lasam sa se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec simlu de iaurt