autor:

sapunaru laura

» » Dulciuri diverse

Prajitura zi si noapte a la Laura

Autor: sapunaru laura (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sapunaru laura (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 aprilie 2011

Ingrediente
Pentru blat:, -6 oua, -9 linguri zahar, -9 linguri faina, -2 linguri cacao, -un plic praf de copt., Pentru crema:, -4 galbenusuri, -2 linguri faina, -4 vanilii (la tubulet), -200 ml.lapte, -100 gr. zahar, -un pachet de unt sau margarina (250gr)., Pentru glazura:, -4 albusuri, -200 gr.zahar, -zeama de la o lamaie, -ciocolata rasa.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Blatul: Se separa galbenusurile de albus, se bate albusul cu un praf de sare si treptat se adauga zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul si amestecam cu o spatula de jos in sus, pentru a nu se lasa compozitia. Adaugam si faina, praful de copt si cacaua. Se pune compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt si dam tava la cuptor pentru cca 30 minute, la 160 grade.

Crema:4 galbenusuri se amesteca cu 2 linguri de faina si vanilia, apoi treptat turnam laptele si punem pe foc pana se ingroasa, dam deoparte si lasam sa se raceasca.dupa ce sa racit adaugam untul, pe care l-am frecat spuma.

Glazura: 4 albusuri se bat spuma cu zahar si zeama de lamaie, pe baie de abur pana se intareste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura zi si noapte a la Laura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii

  • Ionela Florentina , 17 septembrie 2013

    am facut_o si eu foarte gustoasa ,eu am taiat blatul in doua si am umplutcu crema ,blat, crema, blat, crema, glazura ,daca o insiropezi putin iti iese un tort,

  • Ilica Dorina Ursan , 14 septembrie 2013

    In total 10 oua...nu sunt asa de multe, la chec sau pandispan cate puneti? Doar nu se mananca toata odata si de catre o singura persoana... Problema e cu crema care are un pachet de unt!!! Cred ca se poate face o crema de vanilie si fara sau cu mai putin unt.

  • Nicoleta Stefan , 13 septembrie 2013

    fiole, dar nimic nu inlocuieste pastaia adevarata

    • Doina Pentea , 13 septembrie 2013

      si cum se asambleaza? ma gandesc ca blat,crema si deasupra spuma,presarata cu cacao....

    • Diana Vulpe , 13 septembrie 2013

      cum adica vanilii la tubulet?

    • Leonard Moiceanu , 13 septembrie 2013

      la aceasta prajitura mami ii zicea dintii negresei

    • Maria Pancescu , 13 septembrie 2013

      are exagerat de multe oua...

    • Laura Matei , 13 septembrie 2013

      nu

    • Alexandra Mateescu , 13 septembrie 2013

      se mai baga cu albusurile la cuptor

    • sapunaru laura

      sapunaru laura (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

      SARU'MANA ADRIANA !!! SA STII CA LA NOI NU A REZISTAT,DECAT 2 ZILE...NU MAI MANCAM NIMIC...! HAHAHA ! P.S. -EU NU I-AM FACUT GLAZURA(IN FOTO),AM AVUT UN PLIC CU CREMA DE PRAJITURI CU AROMA DE VANLIE SI DEASUPRA AM CERNUT CACAO AMESTECATA CU NESQUIK. PUP

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

      un deliciu...am salvat-o si primesti *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -6 oua
  • -9 linguri zahar
  • -9 linguri faina
  • -2 linguri cacao
  • -un plic praf de copt.
  • Pentru crema:
  • -4 galbenusuri
  • -2 linguri faina
  • -4 vanilii (la tubulet)
  • -200 ml.lapte
  • -100 gr. zahar
  • -un pachet de unt sau margarina (250gr).
  • Pentru glazura:
  • -4 albusuri
  • -200 gr.zahar
  • -zeama de la o lamaie
  • -ciocolata rasa.

Raporteaza reteta

Retete
de sapunaru laura
Placinta cu spanac, branza feta si orez

Placinta cu spanac, branza feta si orez

Umplutura: Calim ceapa, adaugam spanacul, care a fost fiert,scurs si tocat,punem cca o cana apa si

18 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Spanac cu orez

Spanac cu orez

Se spala spanacul bine, bine, se fierbe, se strecoara, se taie cat de marunt. Se caleste ceapa in

7 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Biscuiti cu suc si coaja de portocale

Biscuiti cu suc si coaja de portocale

Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, adaugam si sucul de portocale, coniacul, coaja rasa de portocale,

14 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

sapunaru laura (Chef de cuisine)

SARU'MANA ADRIANA !!! SA STII CA LA NOI NU A REZISTAT,DECAT 2 ZILE...NU MAI MANCAM NIMIC...! HAHAHA ! P.S. -EU NU I-AM FACUT GLAZURA(IN FOTO),AM AVUT UN PLIC CU CREMA DE PRAJITURI CU AROMA DE VANLIE SI DEASUPRA AM CERNUT CACAO AMESTECATA CU NESQUIK. PUP

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Gomboti