autor:

Alice Ciobanu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajiturele cu crema de branza si zmeura

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 august 2012

Ingrediente
10 albusuri, un praf de sare, 1 lingurita praf de copt, 250 gr zahar tos, 125 gr faina, pentru crema de branza si ornat:, 250 gr branza de vaci frecata cu o lingura smanatana (o puteti inlocui cu o cutie de Philadelphia), 3-4 linguri zahar pudra, zmeura, capsun

Dificultate: Redusa Timp: 55 min

7 voturi

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la treapta 4 sau 180 grade. Ungeti cu unt si tapetati cu faina forme de minitarte, daca aveti, daca nu atunci pregatiti in acelasi mod o tava mare de tarta sau rotunda, cu inel.
Bateti spuma 10 albusuri , nu aruncati galbenusurile, ca va zic eu imediat intr-o postare pe aici ce sa faceti cu ele si cum sa le folositi, dupa principiul nimic nu se arunca, totul se recicleaza :). Deci mixati-le bine cu un praf de sare pana devin albe dense si sticloase. Adaugati praful de copt si esenta de vanilie si mixati puternic. Incet si sigur si neaparat in ploaie fina adaugati cate 2 linguri de zahar tos mixand puternic dupa fiecare. Cu miscari delicate si elegante incorporati faina cernuta si incepeti a distribui cate 2 linguri de compozitie in formele pregatite. dati la cuptor pentru 25-30 minute. Scoateti si lasati la racit.
Pentru crema frecati spuma branza cu smantana si zaharul tos.
Cand blaturile s-au racit complet puneti pe fiecare cate 2 lingurite de crema de branza, intindeti incet si deasupra puneti zmeurici si capsunici.
Cam asta fu tot... simplu, nu-i asa?
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu crema de branza si zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu dulceata de coacaze

Prajitura cu dulceata de coacaze

Se pregateste un blat din 7 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare si zaharul turnat in ploaie.

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
PRAJITURA INSIROPATA DE GRIS

PRAJITURA INSIROPATA DE GRIS

Laptele + zaharul se pun la fiert,apoi se adauga grisul.Se ia de pe foc si se adauga cocosul,se pune

6 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

55 min

7 voturi

Ingrediente

  • 10 albusuri
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 250 gr zahar tos
  • 125 gr faina
  • pentru crema de branza si ornat:
  • 250 gr branza de vaci frecata cu o lingura smanatana (o puteti inlocui cu o cutie de Philadelphia)
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • zmeura
  • capsun

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    3 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu branza si visine Prajitura turnata cu branza si visine

Ouale, sarea si zaharul se mixeaza. Se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Choux a la framboise Choux a la framboise

Choux: Se pun la fiert apa cu untul și un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă făina (cernută) toată odată, se amestecă

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Dulciuri diverse
Inimioare cu lamaie