autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Budinci, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Prajiturele moi de ciocolata cu sos de cafea

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 februarie 2010

Ingrediente
Pentru prajiturelele moi de ciocolata, 100 gr ciocolata amaruie, 60 gr unt, plus pentru uns, 2 oua, 120 gr zahar brun pudra, 1 lingurita esenta de vanilie, 1 lingurita esenta de rom, 1 lingura pudra de cacao, un praf de sare, , Pentru sosul de cafea, 1 lingura zahar brun pudra, 150 gr smantana, 2 linguri cafea preparata

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru prajiturelele moi de ciocolata
Incalzeste cuptorul la 200⁰C.
Topeste ciocolata cu untul la bain-marie.Intre timp bate ouale cu 100 gr zahar brun, vanilia, romul, cacaoa si sarea.Adauga ciocolata si untul topite si amesteca pana la omogenizare.
Unge cu unt 4 vase termorezistenete a cate 150 ml.Tapeteaza-le cu 20 gr zahar brun, inlaturand excesul.Toarna amestecul cu ciocolata in vase si da-le la cuptor 10-12 minute pana cand aluatul s-a intarit la suprafata dar in centru este moale.Lasa prajiturelele sa se raceasca 1 minut apoi intoarce-le pe farfurie si serveste-le cu sosul de cafea.

Pentru sosul de cafea
Amesteca toate ingredientele pana la omogenizare.

http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele moi de ciocolata cu sos de cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Tiramisu de portocalã

Tiramisu de portocalã

Un desert asemãnãtor a fost fãcut in sec. 17 in Siena, oras al provinciei italiene

7 voturi    7 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Se spala bine visinele, se curata de codite si samburi, apoi se asaza intr-un vas impreuna cu zaharul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Margot (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Felicitari! Yamy, Yamy !!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

    Excelente!!!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru prajiturelele moi de ciocolata
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 60 gr unt
  • plus pentru uns
  • 2 oua
  • 120 gr zahar brun pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingura pudra de cacao
  • un praf de sare
  • Pentru sosul de cafea
  • 1 lingura zahar brun pudra
  • 150 gr smantana
  • 2 linguri cafea preparata

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Margot (Chef de cuisine)

Felicitari! Yamy, Yamy !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Mousse de ciocolata neagra Mousse de ciocolata neagra

Ciocolata (am folosit ciocolată cu 52% cacao) se topeşte pe baie de aburi împreună cu o linguriţă de cafea măcinată (am

1 vot    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Creme brulee Creme brulee

Intr-o cratita mai adanca se pune smantana si se lasa la incalzit fara sa fiarba. Amestecam galbenusurile cu zaharul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Granita de capsuni