autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Budinci, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Prajiturele moi de ciocolata cu sos de cafea

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 februarie 2010

Ingrediente
Pentru prajiturelele moi de ciocolata, 100 gr ciocolata amaruie, 60 gr unt, plus pentru uns, 2 oua, 120 gr zahar brun pudra, 1 lingurita esenta de vanilie, 1 lingurita esenta de rom, 1 lingura pudra de cacao, un praf de sare, , Pentru sosul de cafea, 1 lingura zahar brun pudra, 150 gr smantana, 2 linguri cafea preparata

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru prajiturelele moi de ciocolata
Incalzeste cuptorul la 200⁰C.
Topeste ciocolata cu untul la bain-marie.Intre timp bate ouale cu 100 gr zahar brun, vanilia, romul, cacaoa si sarea.Adauga ciocolata si untul topite si amesteca pana la omogenizare.
Unge cu unt 4 vase termorezistenete a cate 150 ml.Tapeteaza-le cu 20 gr zahar brun, inlaturand excesul.Toarna amestecul cu ciocolata in vase si da-le la cuptor 10-12 minute pana cand aluatul s-a intarit la suprafata dar in centru este moale.Lasa prajiturelele sa se raceasca 1 minut apoi intoarce-le pe farfurie si serveste-le cu sosul de cafea.

Pentru sosul de cafea
Amesteca toate ingredientele pana la omogenizare.

http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele moi de ciocolata cu sos de cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Sos de ciocolata

Sos de ciocolata

Se topeste untul, se adauga zaharul, se adauga ouale se amesteca bine. Apoi, se adauga treptat cacao

30 voturi    0 comentarii
1h
Spume si creme dulci
Bezele cu ciocolata

Bezele cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 130⁰C.Se tapeaza 2 tavi cu foaie de copt.Se aseaza albusurile intr-un vas

16 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Margot (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Felicitari! Yamy, Yamy !!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

    Excelente!!!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru prajiturelele moi de ciocolata
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 60 gr unt
  • plus pentru uns
  • 2 oua
  • 120 gr zahar brun pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingura pudra de cacao
  • un praf de sare
  • Pentru sosul de cafea
  • 1 lingura zahar brun pudra
  • 150 gr smantana
  • 2 linguri cafea preparata

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Margot (Chef de cuisine)

Felicitari! Yamy, Yamy !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Panna cotta cu lapte condensat si zmeura Panna cotta cu lapte condensat si zmeura

Se amesteca pe foc intr-un vas laptele de cocos, smantana, laptele condensat, iar cand au ajuns la punctul de fierbere, se da vasul

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Dulceata cu rubarba zmeura si capsune Dulceata cu rubarba zmeura si capsune

Rubarba trebuie spalata, taiata rondele mici, capsunile trebuie curatate, spalate sub jet de apa rece pentru eliminarea nisipului, zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Pudding cu mere si sos caramel