autor:

Dachman Laura

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Mancaruri pentru copii, Prajituri

Prajiturele pentru copii

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 august 2009

Ingrediente
&bull5 albusuri, &bull1 lingurita praf de copt, &bullSucul de la ½ lamaie, &bull1 lingurita esenta de vanilie, &bull1 lingurita esenta de fistic, &bull120 gr zahar pudra, &bull60 gr faina, cernuta, &bull12 lingurite gem, &bullpasta de zahar/fondant, pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 30 min

18 voturi

Mod de preparare

1.Se incalzeste cuptorul la 180°C.Se tapeteaza o tava de 12 briose cu cupe de hartie pentru copt.

2.Se bat albusurile spuma.Se adauga praful de copt, sucul de lamaie, esentele si se bat pana se intaresc.

3.Se adauga zaharul, cate o lingura, batand continuu ; compozitia trebuie sa fie lucioasa si ferma.Se adauga faina, cate o lingura, amestecand usor.

4.Se imparte amestecul in tava de briose.Se face o gaura mica in centrul fiecarei prajiturici, apoi se pune cate 1 lingurita de gem.Se dau prajiturelele la copt 15-20 minute, pana cand suprafata prajitureleleor devine aurie si uscata la atingere.Se lasa sa se raceasca 15 minute in tava, apoi se scot.

5.Se decoreaza fiecare prajiturica, dupa fantezie, cu pasta de zahar sau fondant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele pentru copii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii

  • Cristi

    Cristi (Bucatar sef) , 28 august 2013

    cum arata e ok

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

    Inventiva mereu, talentata si perseverenta.

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2011

    cand vei avea copii sunt sigur ca ii vei vraji cu prajiturile tale!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      tare dragalase!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2009

      Superb! Esti foarte talentata! Am sa incerc si eu reteta pentru nepotei..........

    • mara adela , 02 decembrie 2009

      Foarte interesanta reteta, insa as fi tare recunoscatoare daca mi-ai spune si mie unde pot gasi zahar fondant (martzipan), eu caut de multa vreme si nu gasesc nicaieri. Multumesc frunos

    • Laura Dachman , 05 octombrie 2009

      Animalutele de pe frajitura le-am facut eu din pasta de zahar :D (pasta de zahar facuta tot de mine)

    • Mada (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

      Arata excelent ,prajiturelele sunt bune si pentru adulti,dar de unde ai toate animalutele si din ce sunt facute? Din fondant? Sunt gata facute sau le-ai facut singura?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      minunate, cum sa nu le pape copiii?

    • maria82

      maria82 (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Arata super bine. O sa incerc si eu, felicitari!!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Tot sa manance copilasi asa prajiturele frumoase.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

18 voturi

Ingrediente

  • &bull5 albusuri
  • &bull1 lingurita praf de copt
  • &bullSucul de la ½ lamaie
  • &bull1 lingurita esenta de vanilie
  • &bull1 lingurita esenta de fistic
  • &bull120 gr zahar pudra
  • &bull60 gr faina
  • cernuta
  • &bull12 lingurite gem
  • &bullpasta de zahar/fondant
  • pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    9 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Cristi (Bucatar sef)

cum arata e ok

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Chec cu apa