autor:

Cornelia

» » Dulciuri diverse

Prajiturele si fursecuri pentru ceai /cafea

Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2014

Ingrediente
8 oua, 300 gr. zahar pudra, 1 lingura cu untura (sau 200 g unt), 1 lingura cu ulei, 25 g . unt, ½ lamaie si o portocala (zeama), 1 praf de copt, ½ lingurita cu sare, arome (coaja de lamaie, portocala, esenta de vanilie), 700 g faina, 400 g gem caise, 150 g nuci pisate, 50 g nuca de cocos, 50 g cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Din acelasi aluat , am facut o prajitura si fursecuri. Numai bune pentru servit la cafea ori ceai. Eu am untura speciala pentru prajituri, sunt mult mai fragede, dar mai sanatoase sunt cu unt. Deci, alegeti.



Ouale intregi se amesteca bine cu zaharul, sarea, se adauga untura si untul la temperatura camerei, uleiul, se amesteca continuu. Se adauga zeama de lamaie si portocala. Faina cernuta in care am incorporat praful de copt se adauga treptat, pentru inceput punand doar 550 g. Acum ne oprim si ne ocupam de prajitura in tava. Sa avem o tava nu tocmai mare data cu unt si tapetata cu faina, in care turnam compozitie cam de 1 cm. O nivelam, punem deasupra gemul (poate fi si altul decat de caise), apoi presaram un strat generos de nuca pisata. Se da la cuptorul preincalzit cam 40-45 minute. Cand este gata, se scoate din cuptor si se presara peste ea nuca de cocos sau se rade ciocolata alba.



Intre timp, cat prajitura este la cuptor, avem timp sa ne ocupam de fursecuri. Din aluatul ramas, in care incorporam restul de faina, acum depinde si de faina, trebuie sa obtii un aluat bun de lucru. Dupa care se imparte in doua si se fac doua snurulete, cam asa, incat sa obtin din ele taind cu cutitul, bilute ca o nuca mica. Se asaza pe hartie de copt lasand distanta intre ele, se apasa putin cu degetul. Intr- o farfuriuta se pune cacaua, se ia o sticluta de plastic de jumatate de litru, se introduce gatul sticlei in cacao si se apasa usor pe fiecare biluta, obtinand ca un piciorus de ciupercuta. Cand am scos prajitura, punem fursecurile. Pe raftul de sus se coc cam 20 minute. Optional, se pot face si cu ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele si fursecuri pentru ceai /cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bomboane de ciocolata

Bomboane de ciocolata

Preparati crema astfel: intr-o cratita aduceti la fierbere frisca lichida. Adaugati ciocolata alba

10 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Biscuiti,,banane

Biscuiti,,banane"

Se bat bine ouale cu zaharul si uleiul,se adauga si iaurtul,lingura de coaja rasa de lamaie apoi

14 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 300 gr. zahar pudra
  • 1 lingura cu untura (sau 200 g unt)
  • 1 lingura cu ulei
  • 25 g . unt
  • ½ lamaie si o portocala (zeama)
  • 1 praf de copt
  • ½ lingurita cu sare
  • arome (coaja de lamaie
  • portocala
  • esenta de vanilie)
  • 700 g faina
  • 400 g gem caise
  • 150 g nuci pisate
  • 50 g nuca de cocos
  • 50 g cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Cantitatile se pun in ordinea de mai sus ,in masina iar drojdia proaspata ,(care nu trebuie sa aiba

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti de post

Mucenici moldovenesti de post

Eu ii framant in masina de paine , (dureaza 10 minute ) dupa care scot aluatul si-l las la crescut

2 voturi    3 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura  casei

Prajitura casei

Ouale se pun in bol in care se prepara aluatul ,pe galbenus se pune sarea (devine un galben mai intens

12 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta deosebita