Din acelasi aluat , am facut o prajitura si fursecuri. Numai bune pentru servit la cafea ori ceai. Eu am untura speciala pentru prajituri, sunt mult mai fragede, dar mai sanatoase sunt cu unt. Deci, alegeti.
Ouale intregi se amesteca bine cu zaharul, sarea, se adauga untura si untul la temperatura camerei, uleiul, se amesteca continuu. Se adauga zeama de lamaie si portocala. Faina cernuta in care am incorporat praful de copt se adauga treptat, pentru inceput punand doar 550 g. Acum ne oprim si ne ocupam de prajitura in tava. Sa avem o tava nu tocmai mare data cu unt si tapetata cu faina, in care turnam compozitie cam de 1 cm. O nivelam, punem deasupra gemul (poate fi si altul decat de caise), apoi presaram un strat generos de nuca pisata. Se da la cuptorul preincalzit cam 40-45 minute. Cand este gata, se scoate din cuptor si se presara peste ea nuca de cocos sau se rade ciocolata alba.
Intre timp, cat prajitura este la cuptor, avem timp sa ne ocupam de fursecuri. Din aluatul ramas, in care incorporam restul de faina, acum depinde si de faina, trebuie sa obtii un aluat bun de lucru. Dupa care se imparte in doua si se fac doua snurulete, cam asa, incat sa obtin din ele taind cu cutitul, bilute ca o nuca mica. Se asaza pe hartie de copt lasand distanta intre ele, se apasa putin cu degetul. Intr- o farfuriuta se pune cacaua, se ia o sticluta de plastic de jumatate de litru, se introduce gatul sticlei in cacao si se apasa usor pe fiecare biluta, obtinand ca un piciorus de ciupercuta. Cand am scos prajitura, punem fursecurile. Pe raftul de sus se coc cam 20 minute. Optional, se pot face si cu ciocolata.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii