1. Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius / marcajul de gaz 4. Se unge o tava de copt dreptunghiulara de 25 cm x 15 cm.
2. Se pune untul si zaharul intr-un castron mare si se bat pana cand capata o consistenta cremoasa. Se adauga ouale si 110 g de miere.
3. Se adauga faina si praful de copt cu o lingura de metal, amestecand bine. Se rastoarna amestecul in tava unsa si se niveleaza cu un cutit. Se coace timp de 25-30 minute pana cand capata culoarea aurie si centrul revine cand este apasat.
4. Se lasa la racit in tava inca 5 minute, apoi se rastoarna pe un gratar de racit.
5. Se pune o lingura de miere intr-o sosiera termorezistenta si se incalzeste 2-3 secunde pana cand se lichefiaza. Se unge prajitura cu miere si se lasa sa se raceasca complet. Se taie prajitura in 15 careuri si apoi se taie pe diagonala pentru a obtine 30 de bucati triunghiulare sau piramide.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii