autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajituri cu miere

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Egipt


    Reteta postata pe: 16 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Egipt


Reteta postata pe: 16 mai 2010

Ingrediente
110 g unt fara sare, moale, 110 g de zahar brun topit, 2 oua mari, 110 g miere plus o lingura, 225 g faina, 1/2 lingurita de praf de copt

Dificultate: Medie Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius / marcajul de gaz 4. Se unge o tava de copt dreptunghiulara de 25 cm x 15 cm.
2. Se pune untul si zaharul intr-un castron mare si se bat pana cand capata o consistenta cremoasa. Se adauga ouale si 110 g de miere.
3. Se adauga faina si praful de copt cu o lingura de metal, amestecand bine. Se rastoarna amestecul in tava unsa si se niveleaza cu un cutit. Se coace timp de 25-30 minute pana cand capata culoarea aurie si centrul revine cand este apasat.
4. Se lasa la racit in tava inca 5 minute, apoi se rastoarna pe un gratar de racit.
5. Se pune o lingura de miere intr-o sosiera termorezistenta si se incalzeste 2-3 secunde pana cand se lichefiaza. Se unge prajitura cu miere si se lasa sa se raceasca complet. Se taie prajitura in 15 careuri si apoi se taie pe diagonala pentru a obtine 30 de bucati triunghiulare sau piramide.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajituri cu miere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Piersici umplute la cuptor

Piersici umplute la cuptor

Piersicile se taie in jumatati si se scot samburii. Cu ajutorul unei lingurite se mai scoate putin

13 voturi    12 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Chec surpriza

Chec surpriza

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat galbenusurile cu 1/2 cana zahar pana se topeste zaharul.

0 voturi    1 comentariu
25 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Cred ca arata tare bine!

Dificultate

Medie

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • 110 g unt fara sare
  • moale
  • 110 g de zahar brun topit
  • 2 oua mari
  • 110 g miere plus o lingura
  • 225 g faina
  • 1/2 lingurita de praf de copt

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Biscuiti