autor:

Lucian Ionescu

» » Dulciuri diverse

Prajituri (gogosi) din flori de salcam

Autor: Lucian Ionescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 iunie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lucian Ionescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 iunie 2006

Ingrediente
flori de salcam 10-20 bucati, 0,5 l lapte, 2 oua, faina, ulei, praf de copt (1/2 plic), zahar pudra, ,

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

38 voturi

Mod de preparare

Se face din oua, lapte, praf de copt si faina o compozitie ca la clatite, insa mai consistenta (cam ca o smantana de consistenta obisnuita). Florile de salcam se tin de codita si se scufunda cu mare atentie in compozitie, eventual se toarna peste ele cu ajutorul unei linguri. Se pun pe rand in ulei incins, eventual cu ajutorul unei linguri mari si se rumenesc exact ca gogosile, la foc mai mic ca sa se patrunda. Se scot pe o farfurie si se pudreaza cu zahar. Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajituri (gogosi) din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite si Pancakes de Ziua Indragostitilor

Clatite si Pancakes de Ziua Indragostitilor

Pentru ca nu puteam lasa asa o zi importanta sa treaca fara sa o punem cumva in evidenta, si pentru

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Clătite cu cremă de ciocolată și căpșuni

Clătite cu cremă de ciocolată și căpșuni

Clătitele acestea sunt pregătite cu noul meu ajutor în bucătărie, aparatul Panini Maker

8 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Trimmer T830E

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aylin Akarsu Berrin , 19 mai 2015

    yamy

  • Fara foto

    Spiridon Sorina , 17 mai 2015

    sunt deliciose tocmai am facut si am mancat

  • Fara foto

    Cristina , 17 mai 2015

    Tare

    • Fara foto

      Cristian Lucica , 17 mai 2015

      f bune

    • Fara foto

      Ana , 12 mai 2015

      Miky 0,5 nu 5 litri :))

    • Fara foto

      miky (Bucatar) , 29 mai 2012

      cum adik 5 litri de lapte???:))))

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Bune si aromate!

    • Fara foto

      bula , 09 august 2009

      Se cheama , in unele zone, "soricei"

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

      Cred ca sunt un deliciu!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

      Interesanta reteta...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

      Mi-ai amintit de copilarie, cand bunica ne facea asa ceva.Aveau un parfum deosebit.Imi propusesem sa fac si eu in primavara dar nu am apucat deoarece in zona mea salcamul s-a trecut foarte repede din cauza temperaturilor mari din perioada lor de inflorire.Asa a fost anul acesta.

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

      Am facut si eu anul trecut,sunt intr-adevar foarte gustoase,in loc de salcam se mai pot folosi flori de soc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

38 voturi

Ingrediente

  • flori de salcam 10-20 bucati
  • 0,5 l lapte
  • 2 oua
  • faina
  • ulei
  • praf de copt (1/2 plic)
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Lucian Ionescu
Chiftele (pârjoale) sau budincă din urzici

Chiftele (pârjoale) sau budincă din urzici

Se curăţă, se spală şi se fierb uşor urzicile în puţină apă. Se strecoară de zeamă, sau,

17 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vitel sote cu garnitura de gnochi si ciuperci

Vitel sote cu garnitura de gnochi si ciuperci

Carnea de vita taiata bucati se pregateste sote la cuptor, in vas Jena (putina apa, putin ulei de

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Sirop din conuri de brad

Sirop din conuri de brad

Satenii din zona de munte a judetului Harghita considera siropul obtinut din conuri de brad net

96 voturi    14 comentarii
2h
Sucuri si compoturi de fructe

Cristina

Tare

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Clatite cu Nutella si banane