autor:

Lucian Ionescu

» » Dulciuri diverse

Prajituri (gogosi) din flori de salcam

Autor: Lucian Ionescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 iunie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lucian Ionescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 iunie 2006

Ingrediente
flori de salcam 10-20 bucati, 0,5 l lapte, 2 oua, faina, ulei, praf de copt (1/2 plic), zahar pudra, ,

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

40 voturi

Mod de preparare

Se face din oua, lapte, praf de copt si faina o compozitie ca la clatite, insa mai consistenta (cam ca o smantana de consistenta obisnuita). Florile de salcam se tin de codita si se scufunda cu mare atentie in compozitie, eventual se toarna peste ele cu ajutorul unei linguri. Se pun pe rand in ulei incins, eventual cu ajutorul unei linguri mari si se rumenesc exact ca gogosile, la foc mai mic ca sa se patrunda. Se scot pe o farfurie si se pudreaza cu zahar. Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajituri (gogosi) din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii

  • Aylin Akarsu Berrin , 19 mai 2015

    yamy

  • Spiridon Sorina , 17 mai 2015

    sunt deliciose tocmai am facut si am mancat

  • Cristina , 17 mai 2015

    Tare

    • Cristian Lucica , 17 mai 2015

      f bune

    • Ana , 12 mai 2015

      Miky 0,5 nu 5 litri :))

    • miky (Bucatar) , 29 mai 2012

      cum adik 5 litri de lapte???:))))

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Bune si aromate!

    • bula , 09 august 2009

      Se cheama , in unele zone, "soricei"

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

      Cred ca sunt un deliciu!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

      Interesanta reteta...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

      Mi-ai amintit de copilarie, cand bunica ne facea asa ceva.Aveau un parfum deosebit.Imi propusesem sa fac si eu in primavara dar nu am apucat deoarece in zona mea salcamul s-a trecut foarte repede din cauza temperaturilor mari din perioada lor de inflorire.Asa a fost anul acesta.

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

      Am facut si eu anul trecut,sunt intr-adevar foarte gustoase,in loc de salcam se mai pot folosi flori de soc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

40 voturi

Ingrediente

  • flori de salcam 10-20 bucati
  • 0,5 l lapte
  • 2 oua
  • faina
  • ulei
  • praf de copt (1/2 plic)
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Lucian Ionescu
Chiftele (pârjoale) sau budincă din urzici

Chiftele (pârjoale) sau budincă din urzici

Se curăţă, se spală şi se fierb uşor urzicile în puţină apă. Se strecoară de zeamă, sau,

18 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vitel sote cu garnitura de gnochi si ciuperci

Vitel sote cu garnitura de gnochi si ciuperci

Carnea de vita taiata bucati se pregateste sote la cuptor, in vas Jena (putina apa, putin ulei de

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Sirop din conuri de brad

Sirop din conuri de brad

Satenii din zona de munte a judetului Harghita considera siropul obtinut din conuri de brad net

111 voturi    16 comentarii
2h
Sucuri si compoturi de fructe

Cristina

Tare

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Placinta de post cu gutui