autor:

Lucian Ionescu

» » Dulciuri diverse

Prajituri (gogosi) din flori de salcam

Autor: Lucian Ionescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 iunie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lucian Ionescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 iunie 2006

Ingrediente
flori de salcam 10-20 bucati, 0,5 l lapte, 2 oua, faina, ulei, praf de copt (1/2 plic), zahar pudra, ,

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

28 voturi

Mod de preparare

Se face din oua, lapte, praf de copt si faina o compozitie ca la clatite, insa mai consistenta (cam ca o smantana de consistenta obisnuita). Florile de salcam se tin de codita si se scufunda cu mare atentie in compozitie, eventual se toarna peste ele cu ajutorul unei linguri. Se pun pe rand in ulei incins, eventual cu ajutorul unei linguri mari si se rumenesc exact ca gogosile, la foc mai mic ca sa se patrunda. Se scot pe o farfurie si se pudreaza cu zahar. Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajituri (gogosi) din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Papanasi fierti

Papanasi fierti

amesteci branza de vaca cu ouale,3 linguri de zahar,zaharul vanilat,grisul si lasi aproximativ o

11 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse
Floricele ciocolatoase

Floricele ciocolatoase

Topim ciocolata pe bain mari. Lasam sa se raceasca. Punem untul in cratita mare si lasam sa se topeasca

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aylin Akarsu Berrin , 19 mai 2015

    yamy

  • Fara foto

    Spiridon Sorina , 17 mai 2015

    sunt deliciose tocmai am facut si am mancat

  • Fara foto

    Cristina , 17 mai 2015

    Tare

    • Fara foto

      Cristian Lucica , 17 mai 2015

      f bune

    • Fara foto

      Ana , 12 mai 2015

      Miky 0,5 nu 5 litri :))

    • Fara foto

      miky (Bucatar) , 29 mai 2012

      cum adik 5 litri de lapte???:))))

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Bune si aromate!

    • Fara foto

      bula , 09 august 2009

      Se cheama , in unele zone, "soricei"

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

      Cred ca sunt un deliciu!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

      Interesanta reteta...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

      Mi-ai amintit de copilarie, cand bunica ne facea asa ceva.Aveau un parfum deosebit.Imi propusesem sa fac si eu in primavara dar nu am apucat deoarece in zona mea salcamul s-a trecut foarte repede din cauza temperaturilor mari din perioada lor de inflorire.Asa a fost anul acesta.

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

      Am facut si eu anul trecut,sunt intr-adevar foarte gustoase,in loc de salcam se mai pot folosi flori de soc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

28 voturi

Ingrediente

  • flori de salcam 10-20 bucati
  • 0,5 l lapte
  • 2 oua
  • faina
  • ulei
  • praf de copt (1/2 plic)
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Lucian Ionescu
Chiftele (pârjoale) sau budincă din urzici

Chiftele (pârjoale) sau budincă din urzici

Se curăţă, se spală şi se fierb uşor urzicile în puţină apă. Se strecoară de zeamă, sau,

16 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vitel sote cu garnitura de gnochi si ciuperci

Vitel sote cu garnitura de gnochi si ciuperci

Carnea de vita taiata bucati se pregateste sote la cuptor, in vas Jena (putina apa, putin ulei de

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Sirop din conuri de brad

Sirop din conuri de brad

Satenii din zona de munte a judetului Harghita considera siropul obtinut din conuri de brad net

89 voturi    14 comentarii
2h
Sucuri si compoturi de fructe

Cristina

Tare

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
TIRAMISU(fara mascarpone)