Prajituri grecesti de Paste

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450 g faina
  • 1/2 unt
  • 1 cana (250ml) de zahar
  • 3 oua
  • 1 un albus de ou batut
  • 125 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic vanilie
  • migdale

Mod de preparare

Crema de unt se amesteca cu zaharul, apoi se adauga alternant laptele si faina urmate de ingredientele care mai raman in afara albusul de ou batut si migdalele.

Framanta aluatul pana obtii unul omogen de textura moale.

Portioneaza aluatul in fasii lungi de 40 cm, impacheteaza-le pe jumatate, apoi impleteste-l pentru a forma un covrig; lipeste-le captele folosind putina apa si presandu-le.

Pune prajiturile in tava pe o hartie de pergament pentru gatit; unge-le cu albusul de ou, si presara peste ele migdalele maruntite.

Baga-le in cuptor pentru 16-18 minute la o temperatura 180 grade C.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise