Praline de ciocolata umplute cu crema de ness - Valentine`s day

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Praline de ciocolata umplute cu crema de ness - Valentine`s day

Ingrediente

  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 2-3 linguri de ulei
  • Umplutura:
  • 100 gr crema nugat ( Finetti )
  • 1 nesscafe Brasero (3in 1)
  • 1 lingura unt
  • 5 linguri frisca
  • 2 linguri de nuca prajita si maruntita
  • Decor:
  • 1 lingura cacao
  • 5-6 capsuni

Mod de preparare

Nu e mare filozofie, doar migala multa si multaaaa ciocolata, peste tot :))). In primul rand pregatim crema, amestecam crema de nugat cu frisca, batem bine, apoi adaugam nessul. Amestecam bine sa dizolvam nessul, apoi adaugam untul si nuca maruntita.

Eu am o forma cu inimioare, 6 la numar, atatea inimioare mi-au iesit si 3 bucati intr-o forma de ciocolata.

Topim ciocolata cu uleiul, nu folosesc unt fiindca am patitt-o si sa facut praf ciocolata, deci cel mai bine e cu ulei :) si turnam cate putin in fiecare forma si plimbam ciocolata pe peretii formei, eu am incercat pe doua forme, prima data. Eu am pus formele in congelator sa mearga treaba mai repede :) aveti grija ca peretii sa nu fie subtiri, fiinca atunci cand scoti din forma riscati sa se rupa. Am scos din congelator si am pus crema, nu foarte multa, ca atunci cand torni ciocolata sa fie la un nivel cu forma si am turnat ciocolata sa acopere crema.

Am introdus iar forma la congelator si am lasat 10 min.

Dupa acea am scos forma, am rasturnat pe un platou si am lobit potin forma cu cutitul, au iesit perfecte, ma gandeam ca nu iasa :) si iar trebuie sa topesc ciocolata si sa gasesc o alta modalitate. Asa am procedat si cu urmatoarele bucati.

Se pudreaza cu cacao si se decoreaza cu capsuni trase in ciocolata, o combinatie delicioasa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise