autor:

Adela Zilahi

» » Dulciuri diverse

Praline de ciocolata umplute cu crema de ness - Valentine`s day

Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2012

Ingrediente
300 gr ciocolata cu lapte, 2-3 linguri de ulei, , Umplutura:, , 100 gr crema nugat ( Finetti ), 1 nesscafe Brasero (3in 1), 1 lingura unt, 5 linguri frisca, 2 linguri de nuca prajita si maruntita, , Decor:, , 1 lingura cacao, 5-6 capsuni

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Nu e mare filozofie, doar migala multa si multaaaa ciocolata, peste tot :))). In primul rand pregatim crema, amestecam crema de nugat cu frisca, batem bine, apoi adaugam nessul. Amestecam bine sa dizolvam nessul, apoi adaugam untul si nuca maruntita.
Eu am o forma cu inimioare, 6 la numar, atatea inimioare mi-au iesit si 3 bucati intr-o forma de ciocolata.
Topim ciocolata cu uleiul, nu folosesc unt fiindca am patitt-o si sa facut praf ciocolata, deci cel mai bine e cu ulei :) si turnam cate putin in fiecare forma si plimbam ciocolata pe peretii formei, eu am incercat pe doua forme, prima data. Eu am pus formele in congelator sa mearga treaba mai repede :) aveti grija ca peretii sa nu fie subtiri, fiinca atunci cand scoti din forma riscati sa se rupa. Am scos din congelator si am pus crema, nu foarte multa, ca atunci cand torni ciocolata sa fie la un nivel cu forma si am turnat ciocolata sa acopere crema.
Am introdus iar forma la congelator si am lasat 10 min.
Dupa acea am scos forma, am rasturnat pe un platou si am lobit potin forma cu cutitul, au iesit perfecte, ma gandeam ca nu iasa :) si iar trebuie sa topesc ciocolata si sa gasesc o alta modalitate. Asa am procedat si cu urmatoarele bucati.
Se pudreaza cu cacao si se decoreaza cu capsuni trase in ciocolata, o combinatie delicioasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Praline de ciocolata umplute cu crema de ness - Valentine`s day" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Jeleu agar agar

Jeleu agar agar

1. Se fierbe apa. 2. Adaugati agarul. 3. Fierbeti 8 minute. 4. Se inchide focul, se adauga siropul. 5.

2 voturi    4 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Desert light de vara-frigarui de fructe

Desert light de vara-frigarui de fructe

Marul se taie pe din doua si se stropeste cu suc proaspat de lamaie, astfel se previne oxidarea.

7 voturi    3 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 august 2012

    Foarte frumoase!

  • Adela Zilahi

    Adela Zilahi (Chef de cuisine) , 15 februarie 2012

    Multumesc!! Servesc pe toata lumea!! :) Puup!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 februarie 2012

    ness si cioco...o nebunie! vreau si eu:)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 februarie 2012

      Ce frumoase!***** Happy Valentine!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 februarie 2012

      Waw! sant perfecte :) bune si frumoase foc ! Servesc si eu una :) pupici

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 2-3 linguri de ulei
  • Umplutura:
  • 100 gr crema nugat ( Finetti )
  • 1 nesscafe Brasero (3in 1)
  • 1 lingura unt
  • 5 linguri frisca
  • 2 linguri de nuca prajita si maruntita
  • Decor:
  • 1 lingura cacao
  • 5-6 capsuni

Raporteaza reteta

Retete
de Adela Zilahi
Bilute Fanta

Bilute Fanta

In pimul rand fierbem o budinca din suc si praful de budinca dupa instructiuni. Cand este gata budinca,

3 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si nuci

Placinta cu mere si nuci

Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la

3 voturi    2 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Melcisori  cu stafide

Melcisori cu stafide

Cernem faina intr-un castron, si facem o gaura in mijloc. Presaram drojdia in mijloc si amestecam

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumoase!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Placinta cu mere