autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Prepelita cu smantana

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 10 sau 5 prepelite, 200 g unt, 100 g lămaie, 50 g faina, 50 g mustar, piper boabe, foi de dafin, sare, 400 g smantâna, 2 galbenusuri.

Dificultate: Medie Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Se curata prepelitele si se taie jumatati, in lungime; se sareaza putin si se pun intr-un vas cu unt pentru înabusire. In timpul inabusirii se agita usor cratita sau se intorc cu furculita pina ce devin rumene pe toata suprafata. Se adauga faina desfacuta cu apa rece, piperul boabe, foile de dafin si zeama de lamiie; se stinge cu un pahar de supa sau apa calduta si se continua inabusirea. La sfirsit se adauga smîntîna amestecata cu mustar si cu galbenusul, continuindu-se inabusirea citeva minute. Cind sînt gata se scot, se pun in vasul de servire si se strecoara sosul format deasupra (se paseaza).
Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelita cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cotlet de purcel cu carnati la tava

Cotlet de purcel cu carnati la tava

Spalam cotletul si il stegem cu un servet de bucatarie. Taiem din el felii potrivite ca si grosime. Curatam

2 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Aripioare de pui la punga

Aripioare de pui la punga

Puneti aripioarele in punga Maggi si adaugati condimentele din plic. Nu e nevoie sa folositi ulei

6 voturi    5 comentarii
55 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 10 sau 5 prepelite
  • 200 g unt
  • 100 g lămaie
  • 50 g faina
  • 50 g mustar
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • sare
  • 400 g smantâna
  • 2 galbenusuri.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Friptura de porc elvetiana