Prepelitele curatate, spalate, se sterg cu un servet.
Prepelitele curatate, spalate, se sterg cu un servet. Desprindem pielea de pe prepelite cu atentie deoarece se rupe usor.
Pregatim untul aromat: Amestecam untul cu frunzulitele de cimbru, rozmarin, coaja de la jumatate de lamaie, zeama de la jumatate de lamaie, frunzele de salvie taiate, putina sare si piper. Pasam cu un blender foarte bine. (ar fi mai bine sa pasam verdeata mai inainte si apoi sa adaugam untul).
Se introduce unt aromatizat pe sub piele si se maseaza usor.
Jumatatea de lamaie ramasa o taiem felii. Introducem in cavitatea prepelitelor cate putin din untul ramas, o felie de lamaie, putin cimbru si rozmarin. Adunam picioarele si le prindemcu o scobitoare. Asezam prepelitele in tava de copt impreuna cu supa de pui. Dam tava la cuptor acoperita cu folie de aluminiu pentru aproximativ 30 min, dupa care scoatem folia si mai lasam 20 min sa se rumeneasca putin.
Sotam in unt legumele incepand cu ceapa, ardeiul, ciupercile si la final dovlecelul. Condimentam cu sare si piper. Adaugam usturoiul tocat la final. Servim legumele calde alaturi de prepelite.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii