autor:

cretu_veronica22

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Prepelita cu unt aromat

Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 ianuarie 2019

Ingrediente
4 prepelite, 1 lamaie mica, 70 gr unt, 2-3 ramurele cimbru proaspat, 2 ramurele rozmarin proaspat, 2-3 frunze de salvie, 2 catei de usturoi, 50 ml supa de pui, sare si piper, Garnitura:, 1/2 zucchini, 1/2 ardei gras galben, 1/2 ardei gras rosu, 5-6 ciuperci proaspete, 1 ceapa mica, 70 gr unt, 1 catel de usturoi, frunzele de la un fir de usturoi verde, sare si piper

Dificultate: Ridicata Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Prepelitele curatate, spalate, se sterg cu un servet. Desprindem pielea de pe prepelite cu atentie deoarece se rupe usor.

Pregatim untul aromat: Amestecam untul cu frunzulitele de cimbru, rozmarin, coaja de la jumatate de lamaie, zeama de la jumatate de lamaie, frunzele de salvie taiate, putina sare si piper. Pasam cu un blender foarte bine. (ar fi mai bine sa pasam verdeata mai inainte si apoi sa adaugam untul).

Se introduce unt aromatizat pe sub piele si se maseaza usor.

Jumatatea de lamaie ramasa o taiem felii. Introducem in cavitatea prepelitelor cate putin din untul ramas, o felie de lamaie, putin cimbru si rozmarin. Adunam picioarele si le prindemcu o scobitoare. Asezam prepelitele in tava de copt impreuna cu supa de pui. Dam tava la cuptor acoperita cu folie de aluminiu pentru aproximativ 30 min, dupa care scoatem folia si mai lasam 20 min sa se rumeneasca putin.

Sotam in unt legumele incepand cu ceapa, ardeiul, ciupercile si la final dovlecelul. Condimentam cu sare si piper. Adaugam usturoiul tocat la final. Servim legumele calde alaturi de prepelite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelita cu unt aromat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 prepelite
  • 1 lamaie mica
  • 70 gr unt
  • 2-3 ramurele cimbru proaspat
  • 2 ramurele rozmarin proaspat
  • 2-3 frunze de salvie
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml supa de pui
  • sare si piper
  • Garnitura:
  • 1/2 zucchini
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 5-6 ciuperci proaspete
  • 1 ceapa mica
  • 70 gr unt
  • 1 catel de usturoi
  • frunzele de la un fir de usturoi verde
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de cretu_veronica22
Tort "PAIANJEN"

Tort "PAIANJEN"

Blat: Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste.Se lasa putin la racorit si apoi se amesteca

1 vot    1 comentariu
4h
Torturi
Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Albusurile se bat separat impreuna cu apa.Se adauga zaharul si batem pana cand acesta se topeste.Se

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort "Cosulet cu ghiocei"

Tort "Cosulet cu ghiocei"

Blat: Albusurile si apa se bat spuma .Adaugam zaharul si batem mai departe pana obtinem o spuma

13 voturi    3 comentarii
2h 50 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Cus Cus cu legume si pastrama de pui afumata