Cu o zi inainte de pregatire, prepelitele se pun intr-un bol si se acopera cu iaurtul si condimentele pentru pui. Se acopera vasul si se lasa peste noapte pentru a fragezi carnea si a-i conferi savoare.
A doua zi, se scot prepelitele din bait si se sterg bine cu servetele de bucatarie, pana cand nu mai ramane iaurt in exces. Cuptorul se incinge bine iar prepelitele se ung cu ulei si se pun pe gratarul aragazului pentru a se prepara. Periodic se verifica daca s-au rumenit si se intorc pe cealalta parte pentru a se uniformiza.
Separat se pregatesc legumele astfel:
- prazul se taie rondele;
- ardeiul se taie felii lungi si subtiri;
- ciupercile pleurotus se feliaza subtire;
- usturoiul se taie felii;
Se incinge tigaia wok bine de tot, se adauga uleiul si imediat se adauga legumele, pe rand, in ordinea mai sus mentionata, astfel incat sa se caleasca rapid.Se adauga sare, piper si concentrat de legume. Dupa ce toate legumele au fost puse in tigaie se pune capacul si se mai gateste inca 10-15 minute. La final se adauga vinul, sosul de rosii si maslinele si se mai lasa 2 minute pe foc.
Legumele se servesc alaturi de prepelite.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii