autor:

Cristina Omer

» » Dulciuri diverse

Pricomigdale

Autor: Cristina Omer (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Omer (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Ingrediente
nuci/alune 200 g, zahar 300 g, 6 oua, faina 40 g, esenta de migdale 1 ml, zahar vanilat 2 plicuri

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

21 voturi

Mod de preparare

Nucile sau alunele se macina, se amesteca cu zaharul si albusurile de oua. Se pune vasul la un foc potrivit, amestecandu-se bine cu o lopatica de lemn, pana ce se infierbanta. Se ia vasul de pe foc si se raceste, se aduga faina, zaharul vanilat si esenta de migdale. Se toarna compozitia cu un pos sau cornet in tavi captusite cu hartie alba, in forme rotunde sau lungi si se coc la cuptor la un foc potrivit.Dupa ce s-au copt, se desprind de pe hartia unde s-au copt, cu ajutorul unei pensule inmuiate in apa, cu care se uda spatele hartiei pe care s-au pus pricomigdalele si se lasa cateva minute sa stea pe planseta si apoi se asaza pe un platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pricomigdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pricomigdale

Pricomigdale

Se bat albusurile bine de tot pana ce devin tari. Se adauga zaharul in ploaie si se bat in continuare

1 vot    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pricomigdale cu ciocolata

Pricomigdale cu ciocolata

Amestecam bine migdalele cu 200 gr zahar, adaugam ciocolata si un albus nebatut. Separat, batem

3 voturi    5 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 33 %
899.99 lei
599.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Dana Saila( Salwa Nabhani)

    Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Baga niste poze ca sigur le facusi bine....

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

    cred ca sunt ft bune!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

21 voturi

Ingrediente

  • nuci/alune 200 g
  • zahar 300 g
  • 6 oua
  • faina 40 g
  • esenta de migdale 1 ml
  • zahar vanilat 2 plicuri

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina Omer
Tarta cu mere

Tarta cu mere

Se spala merele,se curata de coaja,se taie in jumatate,scobindu-se mijlocul. Intr-un vas termorezistent,mai

30 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Se parlesc la flacara bucatelele de pui,se spala si se pun la fiert.Dupa ce au fiert aproximativ

22 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Piperchi

Piperchi

Se taie ardeii in patratele cu latura de 1 cm si se pun la prajit.Se lasa cam 15 minute,dupa care

23 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine)

Baga niste poze ca sigur le facusi bine....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Saratele