autor:

sarbu

» » Torturi

Pufulete

Autor: sarbu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sarbu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
Pentru piscota:, - 10 albusuri, - 300 gr. zahar, - 400 gr. nuca, - 5o gr. unt, Crema:, - 10 galbenusuri, - 300 gr.zahar pudra, - 200 ml. frisca, - o margarina(rama de preferinta), - 200 gr. ciocolata de gatit

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Batem 5 albusuri spuma tare adaugand incet 150 gr.de zahar si apoi 200 gr. de nuca .Forma rotunda o ungem cu putin unt si o tapetam cu faina, punem compozitia in forma si o punem la copt. Totul repetam .
Galbenusul il batem bine cu zaharul si apoi il fierbem pe aburi. Batem frisca si o amestecam cu margarina cand s-a racit galbenusul le omogenizam pe toate.
Ciocolata si untul care a ramas le topim pe abur, apoi ungem piscotul cu ciocolata apoi cu crema, punem al doilea piscot iarasi ciocolata si iarasi crema. Se intinde crema uniform peste tot, se presara cu nuca si se orneaza cu ciocolata ( vezi pozele )
Daca ti-a placut reteta noastra "Pufulete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort simplu cu banane

Tort simplu cu banane

Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam cate 2 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Tort de pere cu ciocolata

Tort de pere cu ciocolata

Mixam bine ouale intregi cu zaharul adaugandu-l putin cate putin,pana devin o crema spumoasa;Adaugam

2 voturi    9 comentarii
55 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Arata tare bine, am salvat reteta.

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

    Am facut-o acum de Sfintele Paste, si am simtit nevoia sa-ti multumesc pentru aceasta reteta. E o bunatate .Sigur nu v-a lipsi din lista mea de prajituri pentru ocazii deosebite. Multumesc inca o data si te mai astept si cu alte retete la fel sau mai bune. Toate cele bune.

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

    O minunatie de prajitura. Are tot ceea ce-mi place: nuca, ciocolata, frisca, ce mai super,super. Sigur ca am sa-ti fur reteta. Pe deasupta ai si votul meu

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Arata tare bine...,iar reteta nu este grea deloc...

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 29 august 2009

      Dragut,tare dragut! De ce" pufulete"?

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      E minunata prajitura ta! Felicitari!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Felicitari,am salvat reteta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      EU ASA AM INTELES. SE REPETA OPERATIUNEA CU BLATUL (deci se coc dua blaturi) E OK Eu asa am inteles. Se repeta operatiunea cu blatul (deci se coc doua blaturi). E ok.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Sunt frumoase pozele dar n-am inteles reteta.

    • Fara foto

      maria , 28 iunie 2009

      Michael, sarbu' este chiar sarb. Asa ca e normal sa faca unele greseli de exprimare. Dar, cu putina bunavointa, se poate intelege ce a vrut sa spuna.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Sa inteleg ca,,totul se repeta''inseamna ca facem 2 blaturi?!care se coc separat?

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Trebuie sa subintelegem ca e vorba de un tort care la urma vine taiat felii. Pare o reteta interesanta si o voi proba si eu. N-am inteles ce vrea sa insemne aici "Totul repetam ." Iar galbenusurile nu se vor fierbe ci se freaca cu zahar pe baie de abur sau "bain-marie", pana incepe crema sa se ingroase. Ciocolata si untul le putem topi si la cuptorul cu microunde, in 10-15 secunde s-au lichefiat.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 21 mai 2009

      Am salvat reteta.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 mai 2009

      Arata senzational, exact pe gustul papilelor mele,yammi,yammi,yammi.Arata de nota 20 cu felicitari.V-am furat reteta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2009

      Foarte interesanta reteta ta.

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2009

      Este facuta de profesionist(a).

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2009

      Are un aspect deosebit. De gust imi pot imagina!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • Pentru piscota:
  • - 10 albusuri
  • - 300 gr. zahar
  • - 400 gr. nuca
  • - 5o gr. unt
  • Crema:
  • - 10 galbenusuri
  • - 300 gr.zahar pudra
  • - 200 ml. frisca
  • - o margarina(rama de preferinta)
  • - 200 gr. ciocolata de gatit

Raporteaza reteta

Retete
de sarbu
Cevapi (mici)

Cevapi (mici)

Carnea tocata se framanta bine cu mana apoi se pune la frigider cateva ore ( cel mai bine este de

12 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Frigarui Haiducesti

Frigarui Haiducesti

Carnea se taie cubulete 3 x 3 cm. Se sareaza, se pune boia peste si se lasa la frigider cateva ore. Cubuletele

11 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ficat in Osanza

Ficat in Osanza

Se feliaza ficatul in felii de 1-1,5 cm.Luam o bucata de osanza de trei ori mai mare decat felia

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Arata tare bine, am salvat reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe si frosting de cacao