autor:

paviasi

» » Mancaruri cu carne

Pui Anda, vienez

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Austria


    Reteta postata pe: 01 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Austria


Reteta postata pe: 01 iunie 2010

Ingrediente
Pentru 10 portii:, Carne de pui fara os,pulpe sau piept sau ambele,1,800kg, Ceapa alba uscata,0,150 kg, Cartofi albi,1,5kg, Ciuperci champignon f. proaspete,0500kg, Unt 0.100kg, Ardei gras verde,1 buc. aproxim.0,150kg, Smantana 1.000kg, Parmezan ,0,100kg, Cascaval 0,300, Sare,, Mustar 0,100kg, Praf Curry,1 varf de lingurita,aprox.0,005kg, Zahar 0,040kg, Vin alb sec 0,100 L, Ulei de masline 0,030 L, Gogosari rosii, 0.100kg, Fruze de patrunjel,

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 45 min

7 voturi

Mod de preparare

Pregatire:

Carnea se spala,se taie fasii groase cat degetul,

Ceapa si ardeiul se curata,se spala si se toaca extrem de fin.

Cartofii se curata si se pun in apa rece,taiati cuburi.

Cipercile se spala si se taie lame,

Untul se scoate de la rece si se lasa pe marginea plitei,sa se inmoaie,

Cascavalul se taie in zece felii,sau se rade.

Mustarul se dilueaza cu o lingura de apa.

Gogosarii se taie felii lungi,sau fasii.



Preparare:

Preparatul are nevoie de vase speciale pntru a putea fi servit individual,de exemplu vase yena sau vase de lut sau alte tipuri de vase termorezistente.Daca pregatiti zece portii puteti sa folositi si o tava metalica,ceva mai adanca.Daca gatiti zece portii si faceti asta intr-o tava,va recomand sa fierbeti cartofii in coaja si dupa ce-i curatati,sa-i taiati rondele,pentru ca se vor aseza mai bine.

Intr-o tigaie larga puneti o lingura de ulei de masline sa se incalzeasca,apoi puneti untul moale.Lasati sa se topeasca usor untul apoi dati focul tare sa se incinga tigaia.Puneti carnea si ciupercile in tigaie(nu puneti sare) sa se rumeneasca usor,nu le prajiti.Cand bucatelele de carne sunt albe si elastice,trageti tigaia de pe foc si scurgeti grasimea,sau scoate-ti carnea in alt vas,ca sa ramana grasimea in tigaie.Mai adaugati restul de ulei care v-a ramas si puneti tigaia pe foc impreuna cu ceapa si ardeiul tocate.

Mestecati continuu,sa nu se arda,pana cand legumele se sfarama intre degete.Daca din tigaie s-a evaporat toata apa de la legume,adaugati vinul,lasati la foc tare sa se evapore alcoolul(daca ia foc nu va speriati,indepartati tigaia de flacara si lasati sa se stinga singur),puneti mustarul si praful de curry.

Dupa ce s-a colorat sosul lasati la foc mic 2-3 minute.Adaugati smantana in sos cate putin,amestecand energic.In tot acest timp focul este la minim,puneti totodata parmezanul ras.Pastrati focul mic si mestecati continuu pana se topeste parmezanul si se leaga sosul.Puneti zaharul.In functie de cantitate poate dura pana la 10minute.Cand a dat primul clocot puneti carnea in sos sa se omogenizeze gusturile.Lasati cateva minute si trageti tigaia de pe foc.Asezati cartofii rondele in tava daca faceti 10 portii odata,sau cartofii natur in vasa yena daca faceti portii individuale.Sarati si piperati.Peste cartofi puneti sosul din carne cu smantana si ciuperci.Daca ati facut portii individuale puneti cate o felie de cacaval pe fiecare portie.In tava presarati cascavalul ras.Peste cascaval faceti decor din gogosari si dati la cuptor.Cand a prins putina culoare,scoateti,puneti cate o crenguta de patrunjel si serviti.



Servire:

Preparatul se numeste Pui Vienez,dar am modificat denumirea pentru ca am gasit acest nume intre retetele gustos.ro.Nu mi-a placut nici reteta nici ingredientele si m-am hotarat sa va dau aceasta interpretare,sub denumirea de mai sus.

Este un preparat de baza,se serveste fierbinte,dupa cum vedeti are si garnitura inclusa,deci este complet.Pentru pesoanele care mananca mai putin se micsoreaza cantitatea de cartofi,sau se elimina complet.Gustul sosului:dulce acrisor,usor sarat,gust de pui,aroma de mustar si curry.Culoarea sosului galben-verzui,cam ca uleiul extravirgin de masline.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Anda, vienez " nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Orez cu carne de porc si conopida

Orez cu carne de porc si conopida

Carnea se taie cuburi,se pune in ulei de masline la prajit pentru 2-3 minute dupa care se pune apa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tajine marocana de pui cu legume

Tajine marocana de pui cu legume

se spala si se curata carnea, se taie pieptii in doua, morcovul in rondele marisoare, prazul in rondele

8 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Merita incercat !

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    Deci sa inteleg ca nu ti-a placut ceea ce ti-a iesit?

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    Pare foarte aromat dupa ingrediente; imi imaginez ca trebuie sa si arate apetisant!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Cred ca este foarte gustos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 45 min

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • Carne de pui fara os,pulpe sau piept sau ambele,1,800kg
  • Ceapa alba uscata,0,150 kg
  • Cartofi albi,1,5kg
  • Ciuperci champignon f. proaspete,0500kg
  • Unt 0.100kg
  • Ardei gras verde,1 buc. aproxim.0,150kg
  • Smantana 1.000kg
  • Parmezan ,0,100kg
  • Cascaval 0,300
  • Sare,
  • Mustar 0,100kg
  • Praf Curry,1 varf de lingurita,aprox.0,005kg
  • Zahar 0,040kg
  • Vin alb sec 0,100 L
  • Ulei de masline 0,030 L
  • Gogosari rosii
  • 0.100kg
  • Fruze de patrunjel,

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercat !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Cartofi taranesti la cuptor - reteta casei