autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Pui Basquaise

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 20 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 20 septembrie 2014

Ingrediente
1 pui de casa, 150 g jambon, 3 cepe, 1 kg ardei kapia copti, 4 catei usturoi, 200 ml vin alb, 1 kg rosii - am pus si de culoare galbena, 1 foaie dafin, sare, cimbru, piper, boia, ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Ardeii i-am avut copti dinainte, dar daca nu ii aveti, ii coaceti si apoi ii curatati de pielite si cotor , lasandu-i felii.
Curatam ceapa si usturoiul si le taiem julien.Jambonul il feliem.
Puiul il transam si il portionam ,apoi il asezonam cu sare, piper, boia si cimbru.
Punem la incins 3-4 linguri de ulei si prajim puiul pina se rumeneste frumos pe toate partile.Scoatem bucatile de carne , le tinem la cald , iar ceapa taiata o dam la sotat in grasimea ramasa. Adaugam usturoiul si jambonul feliat si lasam sa se soteze putin.
Punem vinul, apoi rosiile fara pielita si taiate cubulete, iar la sfarsit adaugam carnea de pui si foaia de dafin.
Lasam sa fiarba acoperit pina carnea este bine patrunsa cam 40 de minute.
Adaugam si feliile de ardei copti si lasam sa mai fiarba pina scade sosul.
Asezonam si servim cu orez, mamaliguta, piure de cartofi sau cus-cus.
Eu am servit cu orez in straturi cu ardei copt.
Veti fi incantate de bunatatea sosului si va veti linge pe degete, garantat !
Pofta mare !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/08/pui-basquaise.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Basquaise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulada din pulpe superioare de pui cu mazare

Rulada din pulpe superioare de pui cu mazare

De la pulpe se scoate osul, se bate cu bătătorul de carne, dar nu prea mult și se unge cu muștar.

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Pui cu legume si sos soya

Pui cu legume si sos soya

Am spalat pieptul de pui pe care l-am taiat julien,cu legumele am procedat la fel.Am folosit o oala

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 25 septembrie 2014

    Draga mea, ceea ce se vede in poza , nu este grasime ci sosul cu vin....Dar poti sa faci cum vrei tu !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2014

    Draga mea, ceea ce se vede in poza , nu este grasime ci sosul cu vin....Dar poti sa faci cum vrei tu !

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2014

    Buna reteta si foarte gustoasa voi incerca cu mai putina grasime

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 pui de casa
  • 150 g jambon
  • 3 cepe
  • 1 kg ardei kapia copti
  • 4 catei usturoi
  • 200 ml vin alb
  • 1 kg rosii - am pus si de culoare galbena
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • boia
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Draga mea, ceea ce se vede in poza , nu este grasime ci sosul cu vin....Dar poti sa faci cum vrei tu !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Snitel cu piure