Ardeii i-am avut copti dinainte, dar daca nu ii aveti, ii coaceti si apoi ii curatati de pielite si cotor , lasandu-i felii.
Curatam ceapa si usturoiul si le taiem julien.Jambonul il feliem.
Puiul il transam si il portionam ,apoi il asezonam cu sare, piper, boia si cimbru.
Punem la incins 3-4 linguri de ulei si prajim puiul pina se rumeneste frumos pe toate partile.Scoatem bucatile de carne , le tinem la cald , iar ceapa taiata o dam la sotat in grasimea ramasa. Adaugam usturoiul si jambonul feliat si lasam sa se soteze putin.
Punem vinul, apoi rosiile fara pielita si taiate cubulete, iar la sfarsit adaugam carnea de pui si foaia de dafin.
Lasam sa fiarba acoperit pina carnea este bine patrunsa cam 40 de minute.
Adaugam si feliile de ardei copti si lasam sa mai fiarba pina scade sosul.
Asezonam si servim cu orez, mamaliguta, piure de cartofi sau cus-cus.
Eu am servit cu orez in straturi cu ardei copt.
Veti fi incantate de bunatatea sosului si va veti linge pe degete, garantat !
Pofta mare !
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/08/pui-basquaise.html

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii