autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Pui Basquaise

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 20 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 20 septembrie 2014

Ingrediente
1 pui de casa, 150 g jambon, 3 cepe, 1 kg ardei kapia copti, 4 catei usturoi, 200 ml vin alb, 1 kg rosii - am pus si de culoare galbena, 1 foaie dafin, sare, cimbru, piper, boia, ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Ardeii i-am avut copti dinainte, dar daca nu ii aveti, ii coaceti si apoi ii curatati de pielite si cotor , lasandu-i felii.
Curatam ceapa si usturoiul si le taiem julien.Jambonul il feliem.
Puiul il transam si il portionam ,apoi il asezonam cu sare, piper, boia si cimbru.
Punem la incins 3-4 linguri de ulei si prajim puiul pina se rumeneste frumos pe toate partile.Scoatem bucatile de carne , le tinem la cald , iar ceapa taiata o dam la sotat in grasimea ramasa. Adaugam usturoiul si jambonul feliat si lasam sa se soteze putin.
Punem vinul, apoi rosiile fara pielita si taiate cubulete, iar la sfarsit adaugam carnea de pui si foaia de dafin.
Lasam sa fiarba acoperit pina carnea este bine patrunsa cam 40 de minute.
Adaugam si feliile de ardei copti si lasam sa mai fiarba pina scade sosul.
Asezonam si servim cu orez, mamaliguta, piure de cartofi sau cus-cus.
Eu am servit cu orez in straturi cu ardei copt.
Veti fi incantate de bunatatea sosului si va veti linge pe degete, garantat !
Pofta mare !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/08/pui-basquaise.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Basquaise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Galuste cu pasat(sarmale cu pasat)

Galuste cu pasat(sarmale cu pasat)

Pentru inceput oparim varza in apa cu sare ,putin otet cimbru si boabe de piper,scoatem frunzele

8 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Vinete umplute

Vinete umplute

- se taie vinetele pe jumătate, longitudinal, şi se pun într-o tavă, pe o foaie de copt, şi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 25 septembrie 2014

    Draga mea, ceea ce se vede in poza , nu este grasime ci sosul cu vin....Dar poti sa faci cum vrei tu !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2014

    Draga mea, ceea ce se vede in poza , nu este grasime ci sosul cu vin....Dar poti sa faci cum vrei tu !

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2014

    Buna reteta si foarte gustoasa voi incerca cu mai putina grasime

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 pui de casa
  • 150 g jambon
  • 3 cepe
  • 1 kg ardei kapia copti
  • 4 catei usturoi
  • 200 ml vin alb
  • 1 kg rosii - am pus si de culoare galbena
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • boia
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

232 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

27 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Draga mea, ceea ce se vede in poza , nu este grasime ci sosul cu vin....Dar poti sa faci cum vrei tu !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Ficat de pui la cuptor