Ardeii i-am avut copti dinainte, dar daca nu ii aveti, ii coaceti si apoi ii curatati de pielite si cotor , lasandu-i felii.
Curatam ceapa si usturoiul si le taiem julien.Jambonul il feliem.
Puiul il transam si il portionam ,apoi il asezonam cu sare, piper, boia si cimbru.
Punem la incins 3-4 linguri de ulei si prajim puiul pina se rumeneste frumos pe toate partile.Scoatem bucatile de carne , le tinem la cald , iar ceapa taiata o dam la sotat in grasimea ramasa. Adaugam usturoiul si jambonul feliat si lasam sa se soteze putin.
Punem vinul, apoi rosiile fara pielita si taiate cubulete, iar la sfarsit adaugam carnea de pui si foaia de dafin.
Lasam sa fiarba acoperit pina carnea este bine patrunsa cam 40 de minute.
Adaugam si feliile de ardei copti si lasam sa mai fiarba pina scade sosul.
Asezonam si servim cu orez, mamaliguta, piure de cartofi sau cus-cus.
Eu am servit cu orez in straturi cu ardei copt.
Veti fi incantate de bunatatea sosului si va veti linge pe degete, garantat !
Pofta mare !
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/08/pui-basquaise.html

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii