Pui bine ametit

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Pui bine ametit

Ingrediente

  • Un pui de 1.200kg-1.300kg
  • 300ml bere , 100ml sos soia dulce,50ml coniac ,50ml ulei
  • sare , piper

Mod de preparare

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet.

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si se tavaleste puiul bine in lichidul din castron.Se acopera cu o folie castronul si se lasa la odihna pentru a se chercheli bine timp de 30 de minute.Se scoate puiul din baitul format , se aseaza pe un suport special pentru a fi introdus la cuptor ,nu inainte de a mai fi uns cu o pensula cu baitul din care a fost scos .In tava sau cratita in care se pune puiul turnam sosul sau baitul ramas.

Se da la cuptor incins si reglat la temperatura de 180 de grade,cam o ora si 30 de minute.

Din cand in cand se mai scoate puiul si se mai unge cu baitul care este in cratita.

Dupa aproximativ o ora si 30 de minute se inteapa puiul cu o scobitoare pentru a verifica daca mai iese sange la incheieturile pulpelor. Daca nu este numai bun pentru a fi savurat aläturi de un mujdei de usturoi si mamaliguta.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise