autor:

sorina gabriela

» » Fripturi

Pui bine ametit

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 ianuarie 2011

Ingrediente
Un pui de 1.200kg-1.300kg, 300ml bere, 100ml sos soia dulce,50ml coniac ,50ml ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet.
Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si se tavaleste puiul bine in lichidul din castron.Se acopera cu o folie castronul si se lasa la odihna pentru a se chercheli bine timp de 30 de minute.Se scoate puiul din baitul format , se aseaza pe un suport special pentru a fi introdus la cuptor ,nu inainte de a mai fi uns cu o pensula cu baitul din care a fost scos .In tava sau cratita in care se pune puiul turnam sosul sau baitul ramas.
Se da la cuptor incins si reglat la temperatura de 180 de grade,cam o ora si 30 de minute.
Din cand in cand se mai scoate puiul si se mai unge cu baitul care este in cratita.
Dupa aproximativ o ora si 30 de minute se inteapa puiul cu o scobitoare pentru a verifica daca mai iese sange la incheieturile pulpelor. Daca nu este numai bun pentru a fi savurat aläturi de un mujdei de usturoi si mamaliguta.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui bine ametit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Cordon bleu

Cordon bleu

Se spala,se lasa la scurs,se taie pe mijloc fiecare piept in parte si se bate usor cu ciocanul.Se

13 voturi    17 comentarii
30h
Fripturi
Friptura la cuptor cu fasole Azuki si cus-cus

Friptura la cuptor cu fasole Azuki si cus-cus

Friptura se spala,se zvanta si apoi o punem intr-un bol cu jumatate ceasca de vin rosu, pentru 2

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 05 februarie 2011

    Sorina...ai cumva blog ?Daca retin bine...eu am mai vazut puiul asta minunat undeva si cred ca la tine....Poate ne dai link... Cat despre pui...delicios cu mujdei alaturi....Hai fie si cu un pahar cu bere dupa.... Felicitari !

  • Anastasia

    Anastasia (Chef de cuisine) , 03 februarie 2011

    Bine ai venit iubita, sper sa-ti petreci cat mai frumos timpul langa mine si prietenii mei de pe Gustos, te pup dulce :D

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 februarie 2011

    Delicios. Parca -i simt si mirosul,ca sa nu mai spun de gust

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 02 februarie 2011

      Tin sa ii multumesc prietenei mele Anastasia , care a reusit sa ma convinga sa fac parte din aceasta comunitate de gustosi :)) , unde va asteptam cu drag sa ne vizitati aläturi de toti gustosii care depun efort pentru a ne invata si a ne face timpul mai pläcut si mai relaxant in bucatarie. Te pup draga mea si buna mea prietena , Anastasia. Sorina.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Ce frumos si rumenit ti-a iesit! Si cu mamaliguta si mujdei,mmmmmmmmmmmm..........

    • Anastasia

      Anastasia (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      E chiar ametit de tot draga Gabi :))) cred ca ti-a iesit o carne foarte frageda :)

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Ametit ca ametit...dar frumos rumenit si sigur tare bun...Felicitari ! ***** Ps: acum ca ai "spart gheata" asteptam si alte retete de la tine...pupici.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

      yami yami....ce bunatate!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

      Vorba Cetăţeanului turmentat: "Eu cu cine votez?" Răspund: Cu puiul!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

5 voturi

Ingrediente

  • Un pui de 1.200kg-1.300kg
  • 300ml bere
  • 100ml sos soia dulce,50ml coniac ,50ml ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

78 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

7 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri
Turte cu varza la tigaie

Turte cu varza la tigaie

Se dizolva drojdia cu praful de zahar,se pune apa calduta peste si se mai amesteca putin cu lingura,apoi

71 voturi    41 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene

Sidy (Chef de cuisine)

Sorina...ai cumva blog ?Daca retin bine...eu am mai vazut puiul asta minunat undeva si cred ca la tine....Poate ne dai link... Cat despre pui...delicios cu mujdei alaturi....Hai fie si cu un pahar cu bere dupa.... Felicitari !

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Fripturi
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Mancarica de ied