Pui bine ametit

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Pui bine ametit

Ingrediente

  • Un pui de 1.200kg-1.300kg
  • 300ml bere , 100ml sos soia dulce,50ml coniac ,50ml ulei
  • sare , piper

Mod de preparare

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet.

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si se tavaleste puiul bine in lichidul din castron.Se acopera cu o folie castronul si se lasa la odihna pentru a se chercheli bine timp de 30 de minute.Se scoate puiul din baitul format , se aseaza pe un suport special pentru a fi introdus la cuptor ,nu inainte de a mai fi uns cu o pensula cu baitul din care a fost scos .In tava sau cratita in care se pune puiul turnam sosul sau baitul ramas.

Se da la cuptor incins si reglat la temperatura de 180 de grade,cam o ora si 30 de minute.

Din cand in cand se mai scoate puiul si se mai unge cu baitul care este in cratita.

Dupa aproximativ o ora si 30 de minute se inteapa puiul cu o scobitoare pentru a verifica daca mai iese sange la incheieturile pulpelor. Daca nu este numai bun pentru a fi savurat aläturi de un mujdei de usturoi si mamaliguta.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor