autor:

Bucatarella

» » , Aperitive, Fripturi

Pui caramelizat cu sos de soia si chili

Autor: Bucatarella (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucatarella (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 octombrie 2013

Ingrediente
- 1 caserola de ciocanele de pui (9 bucati), - 1/2 cana sos chili, - 4 linguri sos de soia dulce (are in proportie de 50% zahar brun), - 1/2 lamaie, - 1/2 lingura zahar brun, - 1 lingura sare de mare, - 1 lingura busuioc, - 1/2 lingurita piper, - 4 linguri otet balsamic, - 4 linguri ulei (masline sau floarea soarelui)

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Prima data spalati bine ciocanelele, le taiati cartilagiul de langa os daca este cazul, le parliti daca este necesar.
Apoi vine randul marinadei: amestecam toate ingredientele bine plus jumatatea de lamaie taiata felii si fiecare felie taiata in 4.
Zdrobim bucatile de lamaie in bol/cratita cu o lingura si amestecam in continuare. Cand marinada este gata o turnam peste ciocanelele de pui, amestecam bine (indicat ar fi cu mana), punem o folie deasupra si lasam la rece pana a doua zi.
Eu le-am lasat 24h dar pot fi lasate si mai putin.
Se prajesc ciocanelele intr-o tigaie de teflon. Le luam pe fiecare in parte, le crestam pe fiecare parte si apoi le punem in tigaia incinsa. Nu le-am crestat de la inceput pentru ca marinada fiind concentrata si dulce nu am vrut sa intre in carne de tot.
Acum in schimb le crestam, le punem in tigaie si dupa aproximativ 2 minute adaugam si marinada fara bucatile de lamaie.
Lasam la foc mic tigaia, din momentul in care a inceput sa fiarba marinada lasam aproximativ 5 minute, intoarcem ciocanelele si punem capac.
Se lasa pe foc aproximativ 30 de minute cu capac, intorcandu-le la fiecare 10 minute.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute luam capacul pentru a lasa marinada sa scada. Continuam sa intoarcem ciocanelele o data la 5-7 minute pana cand marinada scade (nu de tot pentru ca se arde) si ciocanelele se rumenesc frumos.
O sa observati ca pe parcurs sosul intra tot mai mult in carne. La final trebuie sa aiba o culoare de caramel.

Pentru ca eram sceptica am scos un ciocanel, l-am gustat si frica cea mai mare era sa nu fi intrat de tot marinada in carne si gustul de pui sa nu se mai simta. Chiar daca in timpul prepararii nu se simte miros de carne de pui, nu va faceti probleme.
Cand gusti initial se simte gustul de soia dulce, apoi mestecand se elibereaza restul aromelor, inclusiv cea de pui si la final ramai cu un mix dulce-usor sarat-picant in gura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui caramelizat cu sos de soia si chili" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de porc cu cartofi si sos bechamel

Friptura de porc cu cartofi si sos bechamel

Acesta este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa. Fripturile se fac cum doreste fiecare pe gratar

3 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Ciolan afumat la cuptor cu salatã Coleslaw

Ciolan afumat la cuptor cu salatã Coleslaw

1) Fierbe ciolanul în apã fãrã sare, cu foile de dafin si ardeiul iute. Lasã la fiert cam 30

10 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2013

    bun,bun,bun...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2013

    Cred ca este o bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • - 1 caserola de ciocanele de pui (9 bucati)
  • - 1/2 cana sos chili
  • - 4 linguri sos de soia dulce (are in proportie de 50% zahar brun)
  • - 1/2 lamaie
  • - 1/2 lingura zahar brun
  • - 1 lingura sare de mare
  • - 1 lingura busuioc
  • - 1/2 lingurita piper
  • - 4 linguri otet balsamic
  • - 4 linguri ulei (masline sau floarea soarelui)

Raporteaza reteta

Retete
de Bucatarella
Omleta la cuptor cu branza, rosii si piept de pui

Omleta la cuptor cu branza, rosii si piept de pui

Incepem cu partea care dureaza mai mult: fierberea pieptului de pui. Ideea e sa traga cateva clocote,

1 vot    1 comentariu
45 min
Aperitive cu oua
Branza la borcan (in ulei)

Branza la borcan (in ulei)

In principiu reteta este cu ulei de masline dar merge la fel de bine si cu cel de floarea soarelui. Spalati

6 voturi    20 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Inele de ceapa murate

Inele de ceapa murate

Otetul, apa, zaharul, sarea si scortisoara se pun la fiert si se aduc in punctul de fierbere dupa

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

bun,bun,bun...

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Gratar de porc cu sos de hrean si smantana