autor:

emadina

» » Fripturi

Pui copt in dovleac

Autor: emadina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: emadina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Ingrediente
un dovleac mare, 1 pui, 2 mere rosii, 100 g stafide, 100 g nuci, 100 g smantana, 100 g cascaval ras, ulei, sare, piper, miere, vin rosu, scortisoara

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se taie dovleacul pe jumatate. Puiul se condimenteaza cu sare, piper. Vinul se amesteca cu mierea si scortisoara si se stropeste cu acest amestec puiul. Se lasa cca. 6 ore la frigider apoi se ia si se umple cu mere taiate cubulete, nuci macinate, stafide si bucati de dovleac.

Se pune intr-o jumatate de dovleac se acopera ca si cu un capac cu cealalta jumatate de dovleac si se da la cuptor.

Se verifica din cand in cand cat de uniform se rumeneste.

Cand e gata se serveste cu smantana si cascaval ras deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui copt in dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Saramura de crap

Saramura de crap

Se curata pesti de intestine si branhii, se spala, se imbraca abundent cu sarea grunjoasa.Gratarul

4 voturi    3 comentarii
40 min
Fripturi
Friptura de pui la coptor in vas de lut

Friptura de pui la coptor in vas de lut

Vasul de lut se scufunda in chiuveta plina cu apa timp de 20 min., in acest timp pregatim puiul.

3 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

    Cred ca e un deliciu

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

    Pacat ca nu ai pus poze.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

    Trebuie sa fie un deliciu...

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • un dovleac mare
  • 1 pui
  • 2 mere rosii
  • 100 g stafide
  • 100 g nuci
  • 100 g smantana
  • 100 g cascaval ras
  • ulei
  • sare
  • piper
  • miere
  • vin rosu
  • scortisoara

Raporteaza reteta

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Cred ca e un deliciu

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Costite de porc umplute