autor:

Fara foto

» » Fripturi

Pui cu arpagic

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pui de circa 1,4 kg transat, , 200 ml otet bun, , 1 cub Knorr Gaina, , 200 g arpagic, , 3 catei de usturoi, , 50 g unt, , 2 linguri ulei, , 4 fire patrunjel verde, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare


Incingeti uleiul intr-o cratita si prajiti bucatile de pui pana ce se rumenesc pe toate partile. Scoateti-le din cratita, lasati-le sa se scurga si aruncati uleiul in care le-ati prajit.

Puneti cratita din nou pe foc, cu 20 g unt, si prajiti putin cepele de arpagic - curatate si intregi -, fara sa le lasati sa-si schimbe culoarea. Turnati peste ele otetul, adaugati cubul Knorr Gaina si 300 ml de apa fierbinte, sarati, piperati si amestecati intruna pana ce incepe sa clocoteasca.

Faceti focul mai mic, puneti puiul inapoi in cratita si adaugati cateii de usturoi zdrobiti. Lasati sa fiarba 40 de minute, fara capac, amestecand din timp in timp. Sosul trebuie sa fie cat mai scazut si bucatile de pui imbibate bine.

Scoateti carnea pe un platou, puneti in cratita untul ramas si amestecati bine. Turnati sosul peste pui, decorati cu frunzulite de patrunjel si serviti-l imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu arpagic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui umplut cu chorizo si veloute  de pui si arpagic

Pui umplut cu chorizo si veloute de pui si arpagic

Sos. Untul se topeste usor intr-o craticioara; cand este foarte fierbinte, se adauga in bloc toata

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Gratare de pui cu pasta de leurda

Gratare de pui cu pasta de leurda

Sectionam pieptul de pui in felii groase si nu batem deloc carnea, o lasam mai grosuta. Punem la

4 voturi    9 comentarii
30 min
Fripturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pui de circa 1,4 kg transat
  • 200 ml otet bun
  • 1 cub Knorr Gaina
  • 200 g arpagic
  • 3 catei de usturoi
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 4 fire patrunjel verde
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pachetele de pui cu sunca si cascaval
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania