Pui cu arpagic

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pui de circa 1,4 kg transat,
  • 200 ml otet bun,
  • 1 cub Knorr Gaina,
  • 200 g arpagic,
  • 3 catei de usturoi,
  • 50 g unt,
  • 2 linguri ulei,
  • 4 fire patrunjel verde,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Incingeti uleiul intr-o cratita si prajiti bucatile de pui pana ce se rumenesc pe toate partile. Scoateti-le din cratita, lasati-le sa se scurga si aruncati uleiul in care le-ati prajit.
Puneti cratita din nou pe foc, cu 20 g unt, si prajiti putin cepele de arpagic - curatate si intregi -, fara sa le lasati sa-si schimbe culoarea. Turnati peste ele otetul, adaugati cubul Knorr Gaina si 300 ml de apa fierbinte, sarati, piperati si amestecati intruna pana ce incepe sa clocoteasca.
Faceti focul mai mic, puneti puiul inapoi in cratita si adaugati cateii de usturoi zdrobiti. Lasati sa fiarba 40 de minute, fara capac, amestecand din timp in timp. Sosul trebuie sa fie cat mai scazut si bucatile de pui imbibate bine.
Scoateti carnea pe un platou, puneti in cratita untul ramas si amestecati bine. Turnati sosul peste pui, decorati cu frunzulite de patrunjel si serviti-l imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise