Pui cu bambus

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Pui cu bambus

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane avem nevoie de 400 grame de piept de pui pe care il taiem cubulete
  • o jumatate de ardei rosu
  • 250 grame de bambus ( putin mai mult de jumatate in cutia de babums de 430 grame )
  • o lingura ulei de masline
  • o lingurita de ghimbir pudra
  • o lingura sos soya
  • o lingurita de amestec de condimente pt mancare chinezeasca ( eu am cumparat in varianta asta de la magazinul chinezesc
  • puteti pune aceeasi cantitate din amestec de 5 condimente care este specific bucatariei chinezesti )
  • o jumate de lingurita de pasta de ardei iute
  • o lingurita de amidon sau maizena pentru sosuri.

Mod de preparare

Se calesc in wok intr-o lingura de ulei de masline bucatelele de piept de pui pana iau culoarea alba.

Se adauga apoi condimentele si se mai caleste un minut apoi adaugam bambusul, o lingura de sos de soya, ghimbirul, pasta de ardei. Adaugam apoi o canita de apa si lasam sa clocoteasca 8-10 minute.

Cu 2-3 minute inainte de a fi gata adaugam ardeiul rosu taiat feliute si mai condimentam daca este cazul dupa gust. La sfarsit mai adaugam amidonul amestecat cu putina apa rece sau daca aveti maizena punem direct maizena fara apa. Se serveste cald cu orez fiert sau cu paste de orez, eu am mai facut de aceasta data si pui cu legume chinezesti .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise