autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu bambus

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 30 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 30 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru 4 persoane avem nevoie de 400 grame de piept de pui pe care il taiem cubulete, o jumatate de ardei rosu, 250 grame de bambus ( putin mai mult de jumatate in cutia de babums de 430 grame ), o lingura ulei de masline, o lingurita de ghimbir pudra, o lingura sos soya, o lingurita de amestec de condimente pt mancare chinezeasca ( eu am cumparat in varianta asta de la magazinul chinezesc, puteti pune aceeasi cantitate din amestec de 5 condimente care este specific bucatariei chinezesti ), o jumate de lingurita de pasta de ardei iute, o lingurita de amidon sau maizena pentru sosuri.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

7 voturi

Mod de preparare

Se calesc in wok intr-o lingura de ulei de masline bucatelele de piept de pui pana iau culoarea alba.

Se adauga apoi condimentele si se mai caleste un minut apoi adaugam bambusul, o lingura de sos de soya, ghimbirul, pasta de ardei. Adaugam apoi o canita de apa si lasam sa clocoteasca 8-10 minute.

Cu 2-3 minute inainte de a fi gata adaugam ardeiul rosu taiat feliute si mai condimentam daca este cazul dupa gust. La sfarsit mai adaugam amidonul amestecat cu putina apa rece sau daca aveti maizena punem direct maizena fara apa. Se serveste cald cu orez fiert sau cu paste de orez, eu am mai facut de aceasta data si pui cu legume chinezesti .
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu bambus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu muguri de bambus si cus-cus

Pui cu muguri de bambus si cus-cus

Am inceput intai si intai cu pieptul de pui pe care l-am cumparat gata feliat, l-am taiat fasii subtiri,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ficat de pasare cu mazare

Ficat de pasare cu mazare

Ficatul de pasare se tine cam 20’ in lapte rece , dupa care se scoate si se pune pe un servet de

12 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

    Foarte buna!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

    O bunatate...

  • Fara foto

    Sylvia , 03 noiembrie 2009

    Cu siguranta nu are cum sa nu iasa. Ai grija cu ghimbirul ca e foarte puternic ca aroma si difera de la un ambalaj la altul ca intensitate, mai bine sa pui putin cate putin , eu asa fac ca am mai patit sa iasa prea picanta. Este si ghimbir crud, ca o un hrean cu ramnificatii scurte arata am vazut si in Romania la Kauffland si Cora . Sa ne zici cum ti-a iesit.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Interesanta reteta. Am sa incerc si eu sa o pregatesc

    • Fara foto

      Silvia , 02 noiembrie 2009

      Ma bucur ca iti place Valentina, este o reteta foarte usor de realizat, promit sa postez mai multe retete din bucataria chinezeasca .

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Imi place foarte,foarte mult...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane avem nevoie de 400 grame de piept de pui pe care il taiem cubulete
  • o jumatate de ardei rosu
  • 250 grame de bambus ( putin mai mult de jumatate in cutia de babums de 430 grame )
  • o lingura ulei de masline
  • o lingurita de ghimbir pudra
  • o lingura sos soya
  • o lingurita de amestec de condimente pt mancare chinezeasca ( eu am cumparat in varianta asta de la magazinul chinezesc
  • puteti pune aceeasi cantitate din amestec de 5 condimente care este specific bucatariei chinezesti )
  • o jumate de lingurita de pasta de ardei iute
  • o lingurita de amidon sau maizena pentru sosuri.

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Ficat prajit cu ciuperci champignon