autor:

www.Reteta-Video.ro

» » Fripturi

Pui cu bere neagra

Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 noiembrie 2014

Ingrediente
1 pui intreg, 250 ml de bere neagra, 2 linguri cu zeama de lamaie, o mana cu verdeata (salvie, rozmarin, menta, busuioc), 10 catei mici de usturoi, curatati, un cub de unt, o mana cu stafide, o jumatate de lingurita cu boia afumata, sare, piper proaspat macinat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Taiem puiul pe langa sira spinarii, cu o foarfeca, astfel incat sa il putem desface intr-o bucata. Daca puiul este mare, taiem sira spinarii pe ambele parti si o indepartam. Intindem puiul ca sa il desfacem, cu atentie sa nu-l rupem. Apoi il intoarcem cu pieptul in sus si il apasam pentru a-l aplatiza.

Pregatim un mojar in care punem usturoiul si verdeturile si le zdrobim pana cand obtinem o pasta.



Incalzim cuptorul.

Pregatim aragazul si o cratita in care punem untul si il lasam sa se topeasca.

Adaugam zeama de lamaie, berea neagra si stafidele, amestecam si lasam sa fiarba.

Lasam sa clocoteasca aproximativ 10 minute, apoi inchidem aragazul si lasam sosul de bere sa se odihneasca minim 5 minute.

Pregatim o tava in care asezam puiul aplatizat, cu pieptul in sus.

Condimentam cu sare, piper macinat si boia afumata. Punem pasta de plante aromatice si usturoi si masam puiul astfel incat sa il acoperim cu condimente.

Turnam pe langa pui sosul de bere neagra, ca sa nu spalam condimentele de pe el si adaugam stafidele (daca v-au ramas in cratita).

Acoperim tava cu folie si o introducem in cuptorul incalzit la 180 de grade.



Dupa 30 de minute, scoatem vasul din cuptor, indepartam folia si stropim puiul cu sos. Punem tava inapoi in cuptor pentru inca 10 minute.

Repetam operatiunea de stropire a puiului cu sos de 3-4 ori, la intervale de aproximativ 10 minute.

Cand friptura de pui este rumenita, iar carnea frageda, o scoatem din cuptor.

Servim cu garnitura de cartofi si salata.

Reteta Video completa o gasiti la: http://youtu.be/OyG4naih6bU



POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu bere neagra" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe de pui cu cartofi si bere neagra

Pulpe de pui cu cartofi si bere neagra

Eu intotdeauna oparesc carnea. Dupa aceasta operatiune, spalam bine carnea, o asezam in tava de friptura,

10 voturi    18 comentarii
55 min
Fripturi
Pulpe de pui la cuptor cu bere neagra si cartofi

Pulpe de pui la cuptor cu bere neagra si cartofi

Eu intotdeauna oparesc carnea. Dupa aceasta operatiune, spalam bine carnea, o asezam in tava de friptura,

13 voturi    15 comentarii
55 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pui intreg
  • 250 ml de bere neagra
  • 2 linguri cu zeama de lamaie
  • o mana cu verdeata (salvie
  • rozmarin
  • menta
  • busuioc)
  • 10 catei mici de usturoi
  • curatati
  • un cub de unt
  • o mana cu stafide
  • o jumatate de lingurita cu boia afumata
  • sare
  • piper proaspat macinat

Raporteaza reteta

Retete
de www.Reteta-Video.ro
Paste cu Sos de Dovlecei

Paste cu Sos de Dovlecei

Pasul 1 Taiem dovleceii in cubulete mici. Tocam ceapa julien. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Tocam

0 voturi    2 comentarii
35 min
Paste si pizza
Rulouri de Dovlecei cu Branza

Rulouri de Dovlecei cu Branza

Pasul 1 Incalzim cuptorul. Taiem dovleceii in felii foarte subtiri, pe lungime, cu ajutorul cutitului

1 vot    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Prajitura cu Mere Rase

Prajitura cu Mere Rase

Incalzim cuptorul. Punem praful de copt peste faina si omogenizam. Radem merele pe razatoarea mare. Pregatim

11 voturi    13 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe crocante si picante