Pui cu bere neagra

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pui cu bere neagra

Ingrediente

  • 1 pui intreg
  • 250 ml de bere neagra
  • 2 linguri cu zeama de lamaie
  • o mana cu verdeata (salvie, rozmarin, menta, busuioc)
  • 10 catei mici de usturoi, curatati
  • un cub de unt
  • o mana cu stafide
  • o jumatate de lingurita cu boia afumata
  • sare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Taiem puiul pe langa sira spinarii, cu o foarfeca, astfel incat sa il putem desface intr-o bucata. Daca puiul este mare, taiem sira spinarii pe ambele parti si o indepartam. Intindem puiul ca sa il desfacem, cu atentie sa nu-l rupem. Apoi il intoarcem cu pieptul in sus si il apasam pentru a-l aplatiza.

Pregatim un mojar in care punem usturoiul si verdeturile si le zdrobim pana cand obtinem o pasta.

Incalzim cuptorul.

Pregatim aragazul si o cratita in care punem untul si il lasam sa se topeasca.

Adaugam zeama de lamaie, berea neagra si stafidele, amestecam si lasam sa fiarba.

Lasam sa clocoteasca aproximativ 10 minute, apoi inchidem aragazul si lasam sosul de bere sa se odihneasca minim 5 minute.

Pregatim o tava in care asezam puiul aplatizat, cu pieptul in sus.

Condimentam cu sare, piper macinat si boia afumata. Punem pasta de plante aromatice si usturoi si masam puiul astfel incat sa il acoperim cu condimente.

Turnam pe langa pui sosul de bere neagra, ca sa nu spalam condimentele de pe el si adaugam stafidele (daca v-au ramas in cratita).

Acoperim tava cu folie si o introducem in cuptorul incalzit la 180 de grade.

Dupa 30 de minute, scoatem vasul din cuptor, indepartam folia si stropim puiul cu sos. Punem tava inapoi in cuptor pentru inca 10 minute.

Repetam operatiunea de stropire a puiului cu sos de 3-4 ori, la intervale de aproximativ 10 minute.

Cand friptura de pui este rumenita, iar carnea frageda, o scoatem din cuptor.

Servim cu garnitura de cartofi si salata.

Reteta Video completa o gasiti la: http://youtu.be/OyG4naih6bU

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Varza a la Cluj. Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem...

Varza a la Cluj
Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor