Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Ingrediente

  • •700 g pulpe de pui dezosate fara piele
  • •500 g ciuperci champignon
  • •1 ceapa mijlocie
  • •1 cub supa de legume sau de pui
  • •3 linguri ulei de floarea soarelui
  • •150 ml smantana lichida pentru gatit
  • •1 lingura faina alba
  • •sos de piper verde
  • •sare
  • •piper

Mod de preparare

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari.

Ceapa se taie marunt.

Ciupercile se spala si se taie felii.

Intr-o cratita antiaderenta se incinge uleiul si se pun bucatile de pui, amestecandu-le in asa fel incat sa se faca pe toate partile, circa 5 minute, apoi se adauga ceapa care se lasa impreuna cu carnea, sa se inmoaie, inca circa 3 minute. Daca nu lasa carnea destula apa, se adauga putina, ca sa nu se arda carnea si ceapa. Se introduce si cubul de supa si se amesteca.

Se adauga ciupercile si se lasa circa 15 minute (ciupercile vor lasa si ele apa), amestecand din cand in cand.

Se pune smantana intr-un bol si se toarna faina in ploaie, amestecand pentru ca sa nu se faca cocoloase.

Amestecul se toarna peste carnea cu ciuperci, se taie plicul cu sosul de piper verde si se toarna si sosul peste intreaga compozitie. Se potriveste de sare si piper, dupa gust (atentie, cubul de supa contine sare, deci s-ar putea sa nu mai fie nevoie de sare in plus).

Se mai fierbe 5 minute si se serveste cu mamaliga calda si cu un pahar cu vin alb.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise