Pui cu ciuperci si sos de soia cu garnitura de orez alb

Pui cu ciuperci si sos de soia cu garnitura de orez alb. O ceapa curatata si taiata in bucati mari se pune la calit in putin ulei cu pieptul de pui taiat si el in bucati, pana cand ceapa si carnea se inmoaie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pui cu ciuperci si sos de soia cu garnitura de orez alb

Ingrediente

  • -2 cutii de ciuperci conserva
  • -1 piept de pui
  • -4 linguri sos de soia
  • -2 cani orez
  • -1 ardei gras rosu
  • -2 cepe medii
  • -3 lingurite de amidon
  • -supa de pui
  • -piper
  • -sare
  • -ulei

Mod de preparare

O ceapa curatata si taiata in bucati mari se pune la calit in putin ulei cu pieptul de pui taiat si el in bucati, pana cand ceapa si carnea se inmoaie. A doua ceapa se pune la taiata julien impreuna cu ardeiul si el curatat, spalat si taiat fasii. dupa cca. 2-3 minute se adauga si ciupercile.

Amidonul se dizolva in 150 ml de apa rece sa nu faca cocoloase si se adauga 4 linguri de sos soia.Peste ceapa,ardei si ciuperci se adauga amidonul dizolvat si supa de pui sau apa.Se condimenteaza, se da la foc mic si se lasa la fiert aprozimativ 15 minute pana scade. Se pune carnea,se amesteca si se mai lasa 5 minute.

Orezul:se pune la fiert apa cu sare dupa care se adauga orezul spalat,se lasa la fiert cca. 15 minute la foc mediu. Cand e gata il puneti intr-o sita si-l bagati sub jetul de apa rece.Orezul se trage la tigaie cu putin unt (ulei). Mazare din poza este optionala.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure