Pui cu ierburi de provence la slow cooker Crock Pot

Timp pregatire
540 minute
Complexitate
redusa
Pui cu ierburi de provence la slow cooker Crock Pot

Ingrediente

  • 1 pui mic - mediu
  • 3 morcovi mari, grosi
  • 3 tulpini apio
  • 1/2 mar
  • 3-4 crengute de cimbru
  • 2 crengute levantica
  • 1 catel usturoi intreg, necuratat
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite boia dulce de ardei
  • 2-3 linguri ierburi de provence
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura apa

Mod de preparare

Curatam morcovii si ii taiem in fasii groase, apoi taiem apio si le punem pe fundul vasului de la slow cooker. Adaugam 1 lingura ulei si 1 lingura apa.

Spalam puiul, il condimentam cu sare, piper la interior si la exterior, apoi il dam cu boia dulce de ardei si la final cu ierburi de provence.

Il umplem cu un catel de usturoi intreg (necuratat de coaja), 1/2 mar si crengute de cimbru si levantica si il punem peste legume.

Punem capacul, setam aparatul slow cooker Crock Pot pe modul de temperatura “Slow” , iar timpul de gatire pentru 8-9 ore (8 pentru un pui mic, 9 pentru unul mediu) sau „High” pentru 5 ore.

In acest timp nu ridicam capacul, puiul se va pregati incet si vom obtine cea mai frageda carne, plina de arome.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor