pui cu lamiie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 kg carne depui,
  • 1 lingura de ulei,
  • 200 ml smantana,
  • 250 g faina,
  • o lingurita de margarina,
  • 2 oua,
  • o jumatate de lamaie, sare.

Mod de preparare

Puiul bine curatat, spalat si transat se inabusa in ulei si in putina apa, pana cand carnea se desprinde usor de oase. intre timp, se framanta faina cu margarina, un ou, sare si atata smantana cat sa se obtina o coca elastica.

Se imparte coca in doua parti, una mai mare si una mai mica.

Se intinde coca mai mare cu sucitorul si se tapeteaza cu ea o forma mare de tort, astfel incat sa se acopere si marginile. Carnea inmuiata se dezoseaza, se taie in bucati si se asaza peste foaia din forma.

Se pun deasupra felii subtiri de lamaie si se acopera cu restul de carne.

Sosul ramas de la inabusirea puiului se amesteca cu smantana si se toarna peste carne.

Din coca ramasa se intinde o foaie, cat sa acopere bine forma. Se unge cu oul ramas si se da la cuptor pana se rumeneste si devine crocanta. Se taie felii ca tortul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise