autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui cu legume

Autor: Delia M. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Delia M. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 aprilie 2010

Ingrediente
1 piept de pui dezosat si fara piele, 1 ardei rosu marime medie, 1 ardei galben mic, 1 ardei verde mic, 2 morcovi medii, 3 fire ceapa verde, 1 dovlecel mic, 10 buc rosii cherry, 3 lg ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie cubulete, avand grija sa fie cam de aceeasi marime, ca sa se prajeasca uniform. Intr-o tigaie se pune ulei, se lasa sa se incinga bine, iar apoi se pune pieptul de pui si se prajeste, intorcandu-se pe toate partile si avand grija sa se separe bucatile unele de altele, pentru a fi crocante pe toate partile. Se lasa pana sunt aproape gata preparate si apoi se adauga sare si piper si se mai prajesc pana sunt gata a fi consumate.
Se scot din tigaie bucatile de pui si se pun separat pe o farfurie, iar in tigaie se pun legumele astfel:
- morcovii taiati fasii subtiri, se pun primii la calit;
- dupa 2 minute se aduga ceapa taiata mediu;
- dupa alte 2 minute se adauga ardeii, de toate culoriile, taiati fasii subtiri;
- dupa alte 2 minute se adauga dovleceii taiati ca si morcovii;
- carnea prajita in prealabil se adauga acum in tigaie, pentru a se intrepatrunde cu aromele legumelor;
Se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper, sau cu plante aromatice sau usturoi
Se mai prepara cateva minute, in functie de cat de moi sau al dente doriti sa fie iar la final, cu 1 minut inainte de a opri focul adaugati in tigaie rosiile cherry taiate in 2. Serviti cu orez pregatit la aburi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui cu legume de vara

Pui cu legume de vara

Se incalzeste cuptorul la 190⁰C. Intr-un vas se amesteca uleiul cu coaja rasa si zeama de lamaie,

8 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sosuri
Piept de Pui cu legume

Piept de Pui cu legume

Legumele se curata, spala si se taie in cubulete potrivite, dupa care se pun in ulei in tigaie separat

13 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

    merita incercat.

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat si fara piele
  • 1 ardei rosu marime medie
  • 1 ardei galben mic
  • 1 ardei verde mic
  • 2 morcovi medii
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 dovlecel mic
  • 10 buc rosii cherry
  • 3 lg ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Delia M.
Friptura de iepure cu varza calita in sampanie si tagliatelle de casa

Friptura de iepure cu varza calita in sampanie si tagliatelle de casa

Carnea de iepure de casa se portioneaza bucati potivite pentru servire si se spala bine in mai multe

7 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Salate reci
Prepelite la cuptor cu garnitura de legume la wok

Prepelite la cuptor cu garnitura de legume la wok

Cu o zi inainte de pregatire, prepelitele se pun intr-un bol si se acopera cu iaurtul si condimentele

6 voturi    8 comentarii
20h
Mancaruri cu carne
Tort de portocale

Tort de portocale

Gelatina se inmoaie in apa rece, conform instructiunilor de pe pachet. Separat, galbenusurile se

4 voturi    12 comentarii
15h
Torturi
Fara foto

Estera Flori (Chef de cuisine)

merita incercat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de vara cu copanele Mancarica de vara cu copanele

Pulpele se curata si se spala, apoi se cresteaza, dupa care se pun in tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca. Legumele curatate si spalate,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Miel la cuptor cu rozmarin, miere si cartofi noi