autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui cu legume

Autor: Delia M. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Delia M. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 aprilie 2010

Ingrediente
1 piept de pui dezosat si fara piele, 1 ardei rosu marime medie, 1 ardei galben mic, 1 ardei verde mic, 2 morcovi medii, 3 fire ceapa verde, 1 dovlecel mic, 10 buc rosii cherry, 3 lg ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie cubulete, avand grija sa fie cam de aceeasi marime, ca sa se prajeasca uniform. Intr-o tigaie se pune ulei, se lasa sa se incinga bine, iar apoi se pune pieptul de pui si se prajeste, intorcandu-se pe toate partile si avand grija sa se separe bucatile unele de altele, pentru a fi crocante pe toate partile. Se lasa pana sunt aproape gata preparate si apoi se adauga sare si piper si se mai prajesc pana sunt gata a fi consumate.
Se scot din tigaie bucatile de pui si se pun separat pe o farfurie, iar in tigaie se pun legumele astfel:
- morcovii taiati fasii subtiri, se pun primii la calit;
- dupa 2 minute se aduga ceapa taiata mediu;
- dupa alte 2 minute se adauga ardeii, de toate culoriile, taiati fasii subtiri;
- dupa alte 2 minute se adauga dovleceii taiati ca si morcovii;
- carnea prajita in prealabil se adauga acum in tigaie, pentru a se intrepatrunde cu aromele legumelor;
Se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper, sau cu plante aromatice sau usturoi
Se mai prepara cateva minute, in functie de cat de moi sau al dente doriti sa fie iar la final, cu 1 minut inainte de a opri focul adaugati in tigaie rosiile cherry taiate in 2. Serviti cu orez pregatit la aburi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Legume la gratar cu piept de pui si sos de smantana

Legume la gratar cu piept de pui si sos de smantana

Legumele spalate si taiate se sareaza si se pun pe gratar. Cartofii curatati de coaja, spalati, pot

10 voturi    7 comentarii
1h
Sosuri
Pui piri piri cu legume la tigaie

Pui piri piri cu legume la tigaie

Piri piri este un amestec de condimente (paprika, oregano, ghimbir, cardamom, usturoi, ceapa, chilli

14 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

    merita incercat.

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat si fara piele
  • 1 ardei rosu marime medie
  • 1 ardei galben mic
  • 1 ardei verde mic
  • 2 morcovi medii
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 dovlecel mic
  • 10 buc rosii cherry
  • 3 lg ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Delia M.
Friptura de iepure cu varza calita in sampanie si tagliatelle de casa

Friptura de iepure cu varza calita in sampanie si tagliatelle de casa

Carnea de iepure de casa se portioneaza bucati potivite pentru servire si se spala bine in mai multe

8 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Salate reci
Prepelite la cuptor cu garnitura de legume la wok

Prepelite la cuptor cu garnitura de legume la wok

Cu o zi inainte de pregatire, prepelitele se pun intr-un bol si se acopera cu iaurtul si condimentele

6 voturi    9 comentarii
20h
Mancaruri cu carne
Tort de portocale

Tort de portocale

Gelatina se inmoaie in apa rece, conform instructiunilor de pe pachet. Separat, galbenusurile se

4 voturi    12 comentarii
15h
Torturi
Fara foto

Estera Flori (Chef de cuisine)

merita incercat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Mâncare de linte