autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu mazare

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2,500 kg pui, 200 ml ulei, 1 kg mazare fiarta, 200 g ceapa, 100 g faina, 150 g pasta de tomate, 50 g zahar, 2 leg. verdeata, 509 g rosii, sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se scurg, se portioneaza, se condimenteaza si se inabusa in jumatatea din cantitatea de ulei cu putina apa si sare. Cind sint gata inabusiti, bine patrunsi, se scot in alt vas. In uleiul ramas, cu adaos de apa, se inabusa ceapa care a fost curatata, spalata si taiata marunt, pasta de tomate diluata in apa si faina cernuta in forma de ploaie.
Dupa ce a fiert bine sosul astfel obtinut se strecoara peste bucatile de carne si se continua fierberea cca 30 minute. Se adauga apoi mazarea fiarta, rosiile, zaharul, piperul macinat si 1/2 din verdeata. Se amesteca componentele si se continua fierberea inca 10 minute. Se verifica gustul. Se serveste portia de pui cu mazare si marar deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mazare cu carne de pui

Mazare cu carne de pui

Bucatile de carne de pui se spala,se portioneaza,se sterg bine,se condimenteaza si se rumenesc putin

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Mazare cu carne de pui

Mazare cu carne de pui

Se caleste ceapa tocata marunt intr-o lingura de ulei, se adauga pasta de ardei (sau ardeiul tocat

4 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2,500 kg pui
  • 200 ml ulei
  • 1 kg mazare fiarta
  • 200 g ceapa
  • 100 g faina
  • 150 g pasta de tomate
  • 50 g zahar
  • 2 leg. verdeata
  • 509 g rosii
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu smantana