autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu mazare

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2,500 kg pui, 200 ml ulei, 1 kg mazare fiarta, 200 g ceapa, 100 g faina, 150 g pasta de tomate, 50 g zahar, 2 leg. verdeata, 509 g rosii, sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se scurg, se portioneaza, se condimenteaza si se inabusa in jumatatea din cantitatea de ulei cu putina apa si sare. Cind sint gata inabusiti, bine patrunsi, se scot in alt vas. In uleiul ramas, cu adaos de apa, se inabusa ceapa care a fost curatata, spalata si taiata marunt, pasta de tomate diluata in apa si faina cernuta in forma de ploaie.
Dupa ce a fiert bine sosul astfel obtinut se strecoara peste bucatile de carne si se continua fierberea cca 30 minute. Se adauga apoi mazarea fiarta, rosiile, zaharul, piperul macinat si 1/2 din verdeata. Se amesteca componentele si se continua fierberea inca 10 minute. Se verifica gustul. Se serveste portia de pui cu mazare si marar deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
mancarica de mazare cu cartofi si piept de pui

mancarica de mazare cu cartofi si piept de pui

se spala pieptul de pui, se taie cubulete, se pune in ulei si-l inabusim putin, dupa care punem ceapa

2 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Mancare de mazare cu pulpe de pui

Mancare de mazare cu pulpe de pui

Pulpele de pui le parlim pe flacara si le spalam bine. Le tamponam cu un servet de surplusul de

16 voturi    6 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2,500 kg pui
  • 200 ml ulei
  • 1 kg mazare fiarta
  • 200 g ceapa
  • 100 g faina
  • 150 g pasta de tomate
  • 50 g zahar
  • 2 leg. verdeata
  • 509 g rosii
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciulamaua bunicii Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem. Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Escalop de porc cu ciuperci