autor:

Fara foto

» » Fripturi

Pui cu miere si portocala

Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 decembrie 2009

Ingrediente
1 pui, 2 portocale, ½ ceaşcă de migdale, ½ ceaşcă de stafide, 4-5 linguri de miere, sare

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spală puiul şi se taie bucăţi. Se sărează bucăţile de pui, se ung cu miere şi se aşează într-o tavă de iena unsă cu unt. Se acoperă cu felii de portocală (portocala trebuie curăţată foarte bine de pieliţele albe care dau un gust amărui). Se introduce vasul la cuptorul încins la 180oC pentru 30 de minute. Se scoate tava, se presară migdalele tăiate mărunt, stafidele şi se stoarce zeama de la o portocală. Se introduce tava din nou la cuptor pentru 10 minute. În felul acesta, migdalele şi stafidele se rumenesc puţin şi îşi eliberează savoarea deosebită, care se potriveşte perfect cu gustul dulceag al puiului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu miere si portocala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe de pui cu lămâie

Pulpe de pui cu lămâie

Am pus pulpele de pui într-un vas termorezistent, am pus condimentele, cele 3 felii de lămâie

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Fripturi
Rulouri picante de pui

Rulouri picante de pui

Pieptul de pui se spala, se taie in fasii pe lungime si se bate cu ciocanul de snitele asa incat

27 voturi    8 comentarii
40 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

    Felicitari pentru prezentare si pentru reteta!

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 pui
  • 2 portocale
  • ½ ceaşcă de migdale
  • ½ ceaşcă de stafide
  • 4-5 linguri de miere
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina
Aripioare picante

Aripioare picante

Se spală aripioarele şi se taie în jumătăţi. Laptele se amestecă cu usturoiul tăiat, ardeii

2 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi
Pui cu cartofi in vas roman

Pui cu cartofi in vas roman

Înainte de a începe, se scufundă vasul roman pentru 20 de minute în apă rece. Cartofii se curaţă

6 voturi    2 comentarii
40 min
Fripturi
Rulouri de pui cu smantana

Rulouri de pui cu smantana

Se spală şi se feliază pieptul de pui. Feliile se bat ca pentru snitele şi se condimentează

7 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Felicitari pentru prezentare si pentru reteta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Costita "aburita"