autor:

Bucatareala 2.0

» » Fripturi

Pui cu mustar si usturoi a la Jacques Pepin

Autor: Bucatareala 2.0 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 octombrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucatareala 2.0 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 octombrie 2014

Ingrediente
1 pui, 4 catei de usturoi pisati, 2 linguri mustar de Dijon, 2 linguri vin alb sec, 2 linguri ulei de masline extravirgin, 1 lingura sos de soia, 1 lingurita sos Tobasco, 1 lingurita ierburi de Provence, 1/2 lingurita sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

6 voturi

Mod de preparare

Incepem prin a porni cuptorul si a-l seta la 180°C, dupa care trecem la pregatirea puiului. Acesta se spala cu grija, se sterge bine, dupa care, cu ajutorul unui foarfece de bucatarie, i se scoate spinarea (aceasta se poate folosi pentru a pregati o supa). Se intoarce puiul cu pieptul in sus si se preseaza bine, cat sa-l aplatizam usor. Se taie capetele pulpelor inferioare, iar cu un cutit ascutit se sectioneaza atat partea dintre pulpele inferioare si cele superioare, cat si cea dintre aripioare si piept. Pregatind astfel puiul, timpul de gatire se reduce considerabil.



Intr-un bol amestecam restul ingredientelor. Intoarcem puiul cu pieptul in jos si il ungem cu jumatate din sosul obtinut, dupa care il punem direct intr-o tigaie foarte bine incinsa, cu partea unsa in jos. Deasupra se distribuie si restul de sos . Se tine la foc mare aproximativ 5 minute sau pana ce incepe sa se rumeneasca, dupa care se transfera in cuptorul incins. Se mai gateste pana este bine patruns si rumenit, cam 30 - 45 de minute, in functie de marimea puiului.



La final se lasa puiul sa se odihneasca cam 5 minute, dupa care se portioneaza si se serveste. Noi i-am urmat sfatul dlui Pepin si am facut un pufos si delicios piure de cartofi, imbogatit prin adaugarea la fierbere, impreuna cu cartofii, a doi catei de usturoi, pe care i-am si pasat impreuna cu acestia. Gustul de usturoi este foarte subtil, aproape ca nu se simte, dar este parca usor mai fin.



Pofta buna!



http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/

https://www.facebook.com/bucatarealaindoi
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu mustar si usturoi a la Jacques Pepin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
pulpa de iedut cu cartoi la cuptor

pulpa de iedut cu cartoi la cuptor

Spalam bine pulpa de iedut si o taiem. Curatam , spalam si taiem cartofii. Punem in tava de la aragaz

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Fripturi
Medalioane din piept de curcan cu dovlecei si coulis de ardei

Medalioane din piept de curcan cu dovlecei si coulis de ardei

Carnea a stat la marinat timp de doua ore. Marinada a fost compusa din: ulei de masline, sare,

1 vot    0 comentarii
25 min
Fripturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 pui
  • 4 catei de usturoi pisati
  • 2 linguri mustar de Dijon
  • 2 linguri vin alb sec
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita sos Tobasco
  • 1 lingurita ierburi de Provence
  • 1/2 lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de Bucatareala 2.0
Supa crema de broccoli

Supa crema de broccoli

Ceapa se taie julien, iar morcovul felii. Nu foarte fine, ca oricum le vom nimici in blender. Se

4 voturi    1 comentariu
40 min
Supe de legume
Gulas de vita

Gulas de vita

Treaba nu e complicata deloc. E mai simpla decat sa inventezi o racheta, mai usoara decat sa operezi

2 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Omleta bogata

Omleta bogata

Intr-o tigaie antiaderenta se incing o lingura ulei de masline si o bucatica de unt. In acest amestec

4 voturi    1 comentariu
20 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de oaie
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania