autor:

Piri Piri e Canela

» » Fripturi

Pui cu scoici (Frango com Amêijoas)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 26 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 26 iunie 2010

Ingrediente
Pt. 4 persoane:, 1 pui mare, sare, piper, chimion optional, sofran indian, mentã proaspãtã, 4 cãtei de usturoi, 1 ceapã, 2 pahare mari de vin alb, 9-10 linguri ulei de mãsline, 2 rosii, 500 gr. scoici

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

1)Puiul se taie in bucãti, se cond. cu sare, piper, chimion, sofran,menta intreagã,usturoiul si ceapa tocatã, la urmã vinul si se lasã la rece 30 min.
2)Pune la prãjit in uleiul de mãsline, puiul si ingredientele solide dim marinatã,lichidul se pãstreazã.
Adaugã rosiile fãrã pielitã tãiate bucãti, mai lasã 2 min. si adaugã lichidul de marinatã,lasã la foc mic incã 15-20 min.
3)Adaugã scoicile, care au fost spãlate bine,pune capac si lasã pânã se deschid.
Condimenteazã dacã mai este nevoie.
Am servit cu cartofi piure si salatã de ardei copti.
Sper sã vã placã!
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu scoici (Frango com Amêijoas)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe de pui pe sare

Pulpe de pui pe sare

Maioneza de usturoi:5 catei de usturoi se piseaza in mojar si se amesteca cu 2 linguri ulei,1 lingurita

7 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Fripturi
Rata cu sos de portocale

Rata cu sos de portocale

Ratele se curata bine de eventualele pene,se sterg bine de apa cu un servet din harie,apoi se pun

7 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anamaria Pavel , 11 aprilie 2014

    Ok :*

  • Fara foto

    Pamela Alexandra Dauch , 11 aprilie 2014

    Ok :*

  • Fara foto

    Anamaria Pavel , 11 aprilie 2014

    Ok :*

    • Fara foto

      Pamela Alexandra Dauch , 11 aprilie 2014

      Ok :*

    • Fara foto

      Pamela Alexandra Dauch , 11 aprilie 2014

      Ok :*

    • Fara foto

      Pamela Alexandra Dauch , 11 aprilie 2014

      Ok :*

    • Fara foto

      Anamaria Pavel , 11 aprilie 2014

      Ok :*

    • Fara foto

      Pamela Alexandra Dauch , 11 aprilie 2014

      Ok :*

    • Fara foto

      Anamaria Pavel , 11 aprilie 2014

      sofranul se pune direct in uleiul de masline?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      Super !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Am omis sã scriu la ingrediente cã scoicile trebuie sã fie vii, deci se vor deschide...care nu, se aruncã pt. cã sunt moarte. In majoritatea magazinelor de aici se gãsesc si scoici congelate, de fabricã!!! ca creveti de exemplu. Scoicile moarte, au miros specific tare, iar creveti fierti de exp. vechi sunt cleiosi si incep sã se inegreascã...femeilor gravide le sunt interzise, aici, fructele de mare...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      Cataplane...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      Ei... combinatia asta nu am auzit-o pana acum pui cu scoici. Esti o adevarata carte de bucate cu fructele de mare, ti-am mai spus-o.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      Miha, aceastã mâncare este specificã regiuni de Sud, mai precis a orasului Loulé. Numele popular a retetei este :Dona Galinha foi á praia (Doamna Gãinã a fost la plajã) =)) Aceastã mâncare, si majoritatea in care se amestecã carnea cu fructele de mare se fac in Cataplana. Cataplana, de origine arabã ,este simbolul lui Algarve...sunt 2 jumãtãti de oalã, concave, unite...Mâncarea fãcutã in Catalplana are un gust pe care nu il pot descrie....divin.Am fãcut mâncarea in oalã normalã, pt. cã merge si asa.

    • Fara foto

      mira , 26 iunie 2010

      Sunt bune scoicile, dar trebuie sa fie foarte proaspete.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

      Foarte fina , exotica si aromata! Carei regiuni ii este caracteristica aceasta mancare? Avem multe de invatat despre bucataria portugheza.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

      Apetisanta,gustoasa si sanatoasa...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

      Imi place ce ai facut tu aici,dar recunosc ca nu ma dau in vant dupa scoici.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

      Cred ca este tare gustos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pt. 4 persoane:
  • 1 pui mare
  • sare
  • piper
  • chimion optional
  • sofran indian
  • mentã proaspãtã
  • 4 cãtei de usturoi
  • 1 ceapã
  • 2 pahare mari de vin alb
  • 9-10 linguri ulei de mãsline
  • 2 rosii
  • 500 gr. scoici

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
File de porc cu lamaie