autor:

cheche

» » Mancaruri cu carne

Pui cu sos alb

Autor: cheche (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cheche (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2010

Ingrediente
carne de pui(piept,pulpe,aripi), 1 morcov dat pe razatoare, 3 frunze de dafin, boabe de piper, sare, 1 l apa, 1 lingura de unt, 2 linguri ulei, 200 ml smantana, 2 catei de usturoi, marar

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Intr-un litru de apa cu sare se fierb morcovul,frunzele de dafin si boabele de piper.
Cand sunt gata,se strecoara zeama in alta oala(eu am strecurat intr-un castron si am pus zeama in aceeasi oala),se adauga carnea de pui taiata bucati si se fierbe la foc mic.
Dupa ce a fiert carnea,se goleste zeama intr-un castron si se pastreaza.Peste carnea de pui se adauga untul(eu nu am avut unt,asa ca am pus margarina)si uleiul si se amestesca bine.
Se completeaza cu 500 ml din supa pastrata si cu smantana.
Se lasa la foc mic 5 minute.
Daca va place sosul mai gros,cum imi place mie ,puteti amesteca 1-2 linguri de faina cu apa si adaugati acest amestec peste pui,ca sa se ingroase sosul.
Mai lasati cateva minute sa fiarba,apoi se pune usturoiul si mararul,tocate marunt.
Se serveste cu garnitura de cartofi natur(sau ce vreti voi).
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci

Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci

Prima data marinam puiul: Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel de bucatarie. Il taiem

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui cu legume in sos de vin alb

Pui cu legume in sos de vin alb

1. Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se rumeneste usor costita, 5 minute.Se scoate din cratita

16 voturi    8 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • cheche

    cheche (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

    intr-adevar este f delicioasa...eu ador combinatia smantana-usturoi-pui.

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 21 martie 2010

    Interesant cum pregatesti aceasta reteta,eu o fac mult mai simplu,dar o sa incerc si reteta ta.Arata foarte bine si sigur e delicioasa.......

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

    Imi place tare mult puiul cu smantana,dar multa, multa. Al tau arata bine.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Foarte bun; imi place foarte mult puiul cu smantana!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

6 voturi

Ingrediente

  • carne de pui(piept,pulpe,aripi)
  • 1 morcov dat pe razatoare
  • 3 frunze de dafin
  • boabe de piper
  • sare
  • 1 l apa
  • 1 lingura de unt
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml smantana
  • 2 catei de usturoi
  • marar

Raporteaza reteta

Retete
de cheche
Tort cu iaurt de fructe

Tort cu iaurt de fructe

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile, apoi faina in ploaie. Compozitia se toarna

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de lamaie

Tort de lamaie

Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,faina si coaja rasa de lamaie.Compozitia

5 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi
Paste bolognese

Paste bolognese

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie se incinge putin ulei

24 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

cheche (Chef de cuisine)

intr-adevar este f delicioasa...eu ador combinatia smantana-usturoi-pui.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Chili con carne