autor:

Fara foto

» » Fripturi

Pui cu sos de tarhon

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 40 g unt, , 2 linguri ulei de masline, , 4 fileuri de piept de pui (fara pielita), , 1 ceapa, , 2 catei de usturoi, , 300 ml suc de portocale, , 1 cub zeama concentrata de pasare (Knorr), , 1 legatura tarhon (uscat sau proaspat), , coaja de la o lamaie, , 1 bucatica de radacina de ghimbir, , 150 ml smantana (sau frisca nebatuta), , faina, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Incingeti intr-o tigaie uleiul si untul si prajiti fileurile de pui. Sarati, piperati si cand s-au rumenit, mutati-le intr-o cratita.
Curatati ceapa, taiati-o julienne, puneti-o in tigaie si caliti-o pana ce devine transparenta. Adaugati usturoiul curatat si zdrobit, cubul Knorr faramitat si sucul de portocala, din care puneti deoparte 2 linguri. Amestecati bine.
Adaugati frunzulitele de tarhon taiate cu foarfeca, ghimbirul ras si 2/3 din coaja rasa de lamaie. Amestecati si turnati apoi sosul peste pieptii de pui. Acoperiti cratita cu un capac si lasati-i sa fiarba 45 de minute.
Amestecati - intr-un bol - faina cu restul de suc de portocala si cu smantana, turnati-o peste pieptii de pui si lasati sa mai fiarba incet cateva minute. ş Puneti fileurile in farfurii adanci, turnati peste ele sosul, decorati-le cu crengute de tarhon si felii de portocala si serviti-le cu o garnitura de cartofi fierti, orez sau paste fainoase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui fiert cu sos cu tarhon

Pui fiert cu sos cu tarhon

Pune puiul, morcovii,boabele de piper, foaia de dafin, ceapa, patrunjelul, 1 lingurita tarhon, catelul

3 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Sosuri
Ceafa de porc la tava cu broccoli si cartofi

Ceafa de porc la tava cu broccoli si cartofi

Carnea de porc- ceafa este o carne moale, noua ne place si de aceea gatesc destul de des. De aceasta

14 voturi    6 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 40 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 fileuri de piept de pui (fara pielita)
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 300 ml suc de portocale
  • 1 cub zeama concentrata de pasare (Knorr)
  • 1 legatura tarhon (uscat sau proaspat)
  • coaja de la o lamaie
  • 1 bucatica de radacina de ghimbir
  • 150 ml smantana (sau frisca nebatuta)
  • faina
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura picanta din piept de porc cu cartofi piure