Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 40 g unt, , 2 linguri ulei de masline, , 4 fileuri de piept de pui (fara pielita), , 1 ceapa, , 2 catei de usturoi, , 300 ml suc de portocale, , 1 cub zeama concentrata de pasare (Knorr), , 1 legatura tarhon (uscat sau proaspat), , coaja de la o lamaie, , 1 bucatica de radacina de ghimbir, , 150 ml smantana (sau frisca nebatuta), , faina, , sare, , piper.
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
5 voturi
Mod de preparare
Curatati ceapa, taiati-o julienne, puneti-o in tigaie si caliti-o pana ce devine transparenta. Adaugati usturoiul curatat si zdrobit, cubul Knorr faramitat si sucul de portocala, din care puneti deoparte 2 linguri. Amestecati bine.
Adaugati frunzulitele de tarhon taiate cu foarfeca, ghimbirul ras si 2/3 din coaja rasa de lamaie. Amestecati si turnati apoi sosul peste pieptii de pui. Acoperiti cratita cu un capac si lasati-i sa fiarba 45 de minute.
Amestecati - intr-un bol - faina cu restul de suc de portocala si cu smantana, turnati-o peste pieptii de pui si lasati sa mai fiarba incet cateva minute. ş Puneti fileurile in farfurii adanci, turnati peste ele sosul, decorati-le cu crengute de tarhon si felii de portocala si serviti-le cu o garnitura de cartofi fierti, orez sau paste fainoase.