Pui cu sos de vin si patrunjel verde

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g piept de pui dezosat,
  • 50 ml ulei,
  • 100g unt,
  • 4-5 catei de usturoi,
  • sare,piper negru si piper alb,
  • 1 lingura zahar,
  • 1 lingura de otet aromatic,
  • zeama de lamaie 1,
  • 3-4 linguri patrunjel verde,
  • 150 ml vin alb

Mod de preparare

Spalati pieptul,il curatati de piele si il taiati in bucati potrivite,unele chiar mai mici.Lasati bucatile de carne la scurs,pe un prosop absorbant de bucatarie.Dupa cae s-a scurs de apa,presarati carnea cu sare si piper si o ungeti cu putin unt,apoi o dati la frigider pentru 10 minute.Intr-un bol,presarati sosul de vin:topiti untul ramas dupa ce ati uns puiul,puneti vin,sare,piper,zahar,otetul si zeama de lamaie si lasati sa fiarba 5 min.La sfarsit adaugati usturoil tocat marunt,ca sa-si pastreze aroma.

Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti pieptul intorcandu-l de pe o parte pe alta,pana capata culoarea aurie.Dupa ce s-a prajit,puneti carnea intr-un vas de Jena si turnati sosul de vin peste ea,.Taiati patrunjelu marunt si il amestecati cu puiul si sosul de vin cu usturoi.

Serviti puiul cu paine neagra, prajita sau cu lipie coapta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor