autor:

zana b.

» » Fripturi

Pui cu sos de vin si patrunjel verde

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 octombrie 2010

Ingrediente
500g piept de pui dezosat,, 50 ml ulei,, 100g unt,, 4-5 catei de usturoi,, sare, negru si piper alb,, 1 lingura zahar,, 1 lingura de otet aromatic,, zeama de lamaie 1,, 3-4 linguri patrunjel verde,, 150 ml vin alb

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Spalati pieptul,il curatati de piele si il taiati in bucati potrivite,unele chiar mai mici.Lasati bucatile de carne la scurs,pe un prosop absorbant de bucatarie.Dupa cae s-a scurs de apa,presarati carnea cu sare si piper si o ungeti cu putin unt,apoi o dati la frigider pentru 10 minute.Intr-un bol,presarati sosul de vin:topiti untul ramas dupa ce ati uns puiul,puneti vin,sare,piper,zahar,otetul si zeama de lamaie si lasati sa fiarba 5 min.La sfarsit adaugati usturoil tocat marunt,ca sa-si pastreze aroma.

Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti pieptul intorcandu-l de pe o parte pe alta,pana capata culoarea aurie.Dupa ce s-a prajit,puneti carnea intr-un vas de Jena si turnati sosul de vin peste ea,.Taiati patrunjelu marunt si il amestecati cu puiul si sosul de vin cu usturoi.

Serviti puiul cu paine neagra, prajita sau cu lipie coapta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de vin si patrunjel verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Muschiulet de vitel cu pastel de legume

Muschiulet de vitel cu pastel de legume

Muschiuletul de vitel se taie in patru bucati egale, se pune intr-o tigaie incinsa cu ulei de Arpis

4 voturi    1 comentariu
50 min
Fripturi
Pui la cuptor

Pui la cuptor

Puiul, dupa ce a fost curatat si spalat se condimenteaza cu sare, piper, oregano si pe dinauntru

1 vot    4 comentarii
50 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500g piept de pui dezosat,
  • 50 ml ulei,
  • 100g unt,
  • 4-5 catei de usturoi,
  • sare, negru si piper alb,
  • 1 lingura zahar,
  • 1 lingura de otet aromatic,
  • zeama de lamaie 1,
  • 3-4 linguri patrunjel verde,
  • 150 ml vin alb

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Cordon bleu crocant
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide