autor:

Alice Ciobanu

» » Fripturi

Pui cu stafide si migdale & cuscus presarat cu seminte

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 octombrie 2011

Ingrediente
500 gr carne de pui, , 3 linguri ulei de masline, , 2 cepe, , 2 lingurite ghimbir macinat, , 2 lingurite boia de ardei dulce, , 2 lingurite scortisoara, , 300/400 ml concentrat de pasare facut dintr-un cub Knorr, , 1 portocala mare, , 75 gr stafide, , 80 gr migdale, , 250 gr cuscus (pt 4 persoane), seminte de dovleac si/sau menta proaspat tocata

Dificultate: Medie Timp: 1h 5 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput incalzim cuptorul la 6/200 C.



Intr-o tigaie incingem repejor uleiul de masline, adaugam ceapa taiata julien, ghimbirul, boiaua, scortisoara si cateva fire fragede de sofran…mmm….ce spectaculos e sofranul asta!..si ce arome…Calim totul la foc domol pentru 10 minute. Scoateti apoi ceapa din tigaie, puneti-o frumusel pe o farfurie (nu o aruncati ! e nevoie acusi de ea:P ) aruncati acolo carnea de pui si prajiti pe ambele parti pana se rumeneste atragator. Puteti folosi atat pulpe de pui, care voi iesi moi si savuros de aromate dar la fel de bine puteti folosi piept de pui dezpielitat si taiat bucati potrivite, dupa cum ati vazut in pozele de la cooking session.



Intr-un vas termorezistent/tava pentru friptura puneti bucatile de pui astfel rumenite. Adaugati apoi ceapa, apoi coaja si sucul de portocala, precum si concentratul de pui. Dati vasul la cuptor pentru 30-35 minute, pana ce carnea se patrunde complet.

Adaugati apoi stafidele si migdalele prajite si mai lasati vreo 10-15 minute. Va recomand sa folositi migdale intregi e mult mai savuros. In timp ce bucataria vi se umple de arome…of, of…fierbeti apa pentru cuscus cu putina sare si o rasturnati peste cuscus, acoperind cu un capac ermetic (nu folositi din acela cu gaura :P).

Dragilor, masa e servita!...Puiul tocmai scos din cuptor, imprastiind arome irezistibile servit alaturi de un cuscus presarat cu seminte de dovleac, asteapta sa fie savurat..sau devorat?



Va las pe voi sa hotariti.



Pofta Buna!



Acum am vazut ca la cooking session n-a mai avut nimeni timp sa faca poze puiului frumos aranjat pe farfurie :)) drept pentru care n-am poze (de acolo) decat cu el in tava :))
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu stafide si migdale & cuscus presarat cu seminte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Iepure umplut, servit cu sos

Iepure umplut, servit cu sos

Se fierb in apa cu sare, inima, rinichii, plamanii iepurelui + maruntaiele de porc. Felia de paine

16 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Pulpe de pui in marinata de lapte

Pulpe de pui in marinata de lapte

Pulpele de pui se taie in doua, se scoate pielita, se pun intr-un vas, se adauga laptele, usturoiul

2 voturi    10 comentarii
24h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2011

    O reteta care merita incercata, arata f bine!

Dificultate

Medie

Timp

1h 5 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 gr carne de pui
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 cepe
  • 2 lingurite ghimbir macinat
  • 2 lingurite boia de ardei dulce
  • 2 lingurite scortisoara
  • 300/400 ml concentrat de pasare facut dintr-un cub Knorr
  • 1 portocala mare
  • 75 gr stafide
  • 80 gr migdale
  • 250 gr cuscus (pt 4 persoane)
  • seminte de dovleac si/sau menta proaspat tocata

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
www.divainbucatarie.ro

www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)

O reteta care merita incercata, arata f bine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de porc