Pui cu struguri si sampanie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pui cu struguri si sampanie

Ingrediente

  • 3 bucati de file de piept de pui
  • 30 de boabe de struguri albi, spalate
  • 250 ml de smantana pentru gatit
  • o lingurita cu miere
  • 220 ml de sampanie
  • un cub de unt
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • nucsoara rasa

Mod de preparare

Condimentam carnea de pui cu sare, piper macinat si praf de nucsoara, pe ambele parti.

Pregatim o tigaie in care punem untul. Cand untul s-a topit, adaugam bucatile de file de piept de pui. Le prajim 2-3 minute, apoi le intoarcem si le mai lasam inca 2 minute

Turnam sampania si lasam sa fiarba 2 minute.

Intoarcem din nou carnea de pui si mai fierbem 2 minute.

Adaugam boabele de strugure si fierbem totul maxim 2 minute, in timp ce amestecam continuu.

Scoatem strugurii din tigaie si ii pastram calzi, acoperiti cu folie alimentara.

Continuam sa fierbem pieptul de pui pana cand sosul scade.

Turnam deasupra smantana, amestecam si fierbem la foc mic pana cand obtinem un sos omogen. Condimentam cu sare si piper macinat.

Fierbem pana cand sosul are consistenta dorita si carnea de pui este moale. Adaugam mierea, amestecam bine si inchidem aragazul.

Servim puiul cu sos, alaturi de boabele de strugure.

Reteta video completa o gasiti la:http://youtu.be/C0zJiedcDB0

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure