Pui cu susan si chips-uri cu rozmarin.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Pui cu susan si chips-uri cu rozmarin.

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane.
  • -300 g piept de pui.
  • -4 catei de usturoi
  • -2 linguri sos de soia
  • - piper
  • -100g susan
  • -1 ou
  • -1 lingurita mustar
  • -3 linguri de faina
  • -2-3 frunze de busuioc
  • -300 ml ulei
  • -2 cartofi
  • -1/2 lingurita de rozmarin
  • -100 ml smantana

Mod de preparare

Pieptul de pui se spala se taie fasiute subtiri,se adauga 2 catei de usturoi zdrobiti , piper, o lingura sos de soia si se da la rece 10 minute, pentru a se intrepatrunde aromele.

Va recomand sa nu adaugati sare, deoarece sosul de soia este sarat.

Se face un bechamel dintr-un ou, 1 lingurita de mustar, faina, sare,piper, busuiocul taiat marunt,si apa cat sa iasa de consistenta unei smantani

150 ml de ulei se incinge .

Susanul se pune intr-o farfurie.

Fasiutele de pui se trec prin bechamel si prin susan si se pun la prajit in uleiul incins.

Se rumenesc pe ambele parti, si se scot pe un servetel absorbant.

Cartofii se spala, se curata, se spala din nou, se taie in feliute foarte subtiri.

Se incinge intr-o tigaie 150 ml ulei si se prajesc feliutele de cartofi, pana capata o culoare galben auriu. Se scot pe servetel absorbant, si se sareaza.

Din smantana si 2 catei de usturoi zdrobiti se face un sos.

Se aranjaza pe farfurie puiul, chips-urile de cartofi peste care se presara rozmarinul.

Sosul se toarna in firicel subtire peste pui

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise