autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu trei feluri de ciuperci

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 30 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 30 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru 4 persoane avem nevoie de 400 grame de piept de pui taiat cubulete, 300 grame ciuperci champinion taiate feliute subtiri, cateva ciuperci chinezesti negre, 2-3 ciuperci aromate chinezesti, o jumatate de lingurita pasta de ardei iute, o lingurita condimente pentru mancare chinezeasca ( sau amestec de 5 condimente) o lingurita de amidon, o lingura sos de soya, o lingura sos de stridii, un varf de cutit de ghimbir praf, o jumatate de cub de pui, 2 liguri ulei masline. Ciupercile deshidratate se gasesc la magazinele chinezesti sau la Cora la raionul de condimente din toata lumea. Cam astea sunt condimentele de baza la mancarea chinezeasca.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Preparare : punem intr-un wok 2 linguri de ulei de masline si asteptam sa fie bine incins si punem bucatelele de piept. Cand sunt facute bucatelele de pui adaugam ciupercile , condimentam si adaugam o lingura de soya si o jumatate de lingurita de pasta de ardei iute, jumatatea de cub de pui, ghimbirul si punem 150 ml de apa in care am rehidratat ciupercile si lasam la foc mediu pentru 10-15 minute. Daca vedem ca scade prea mult apa mai adaugam cate putina apa de la ciupercile chinezesti. La sfarsit se mai adauga condimente daca trebuie, adaugam amidonul dizolvat in putina apa rece si punem sosul de stridii . Se serveste cald acompaniat de orez sau de taietei de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu trei feluri de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu masline , in stil italian

Pui cu masline , in stil italian

Carnea se spala si se usuca bine apoi se face cu sare ,piper. boia si se prajeste in ulei de masline

9 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Mamaliga cu intinsoare de carnat

Mamaliga cu intinsoare de carnat

Se pune carnatul intr-o cratita si apa pana la nivelul lui.Se fierbe pana scade apa de tot.Se prajeste

5 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Foarte gustoasa!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Arata excelent ...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Tentanta reteta ,pacat ca in localitatea de unde sunt eu nu sunt condimente chinezesti,am cautat la Penny ,Interex,Plus...

    • Fara foto

      Lala , 17 ianuarie 2010

      Draga Sylvia, mi se pare o minunatie! Am facut si eu ;) nu am avut pasta de ardei iute, asa ca am confectionat una din niste ardei uscat pe care l-am pisat bine si l-am amestecat direct in wok. Daca imi este permis, exista un magazin online de condimente chinezesti, cinciarome.ro!

    • Fara foto

      Sylvia , 03 noiembrie 2009

      Ma bucur ca v-a placut reteta, multumesc mult pentru aprecieri. Cristina eu am vazut o data la Metro ciuperci negre deshidratate, incearca poate gasesti. Daca ai ceva restaurat chinezesc in zona intreaba de unde comanda ei.O pungulita din aceea ajunge f multa vreme ca se folosesc putine si rehidratate. O sa ma uit daca sunt site-uri in Romania care vand condimente si preparate chinezesti.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Mmmmmmm ce tentanta este

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Interesanta reteta , pacat ca in orasele mai mici nu gasim toate ingredientele.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane avem nevoie de 400 grame de piept de pui taiat cubulete
  • 300 grame ciuperci champinion taiate feliute subtiri
  • cateva ciuperci chinezesti negre
  • 2-3 ciuperci aromate chinezesti
  • o jumatate de lingurita pasta de ardei iute
  • o lingurita condimente pentru mancare chinezeasca ( sau amestec de 5 condimente) o lingurita de amidon
  • o lingura sos de soya
  • o lingura sos de stridii
  • un varf de cutit de ghimbir praf
  • o jumatate de cub de pui
  • 2 liguri ulei masline. Ciupercile deshidratate se gasesc la magazinele chinezesti sau la Cora la raionul de condimente din toata lumea. Cam astea sunt condimentele de baza la mancarea chinezeasca.

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Fasole rosie cu afumatura si ardei copt