autor:

» » Mancaruri cu carne

Pui cu trei feluri de ciuperci

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 30 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 30 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru 4 persoane avem nevoie de 400 grame de piept de pui taiat cubulete, 300 grame ciuperci champinion taiate feliute subtiri, cateva ciuperci chinezesti negre, 2-3 ciuperci aromate chinezesti, o jumatate de lingurita pasta de ardei iute, o lingurita condimente pentru mancare chinezeasca ( sau amestec de 5 condimente) o lingurita de amidon, o lingura sos de soya, o lingura sos de stridii, un varf de cutit de ghimbir praf, o jumatate de cub de pui, 2 liguri ulei masline. Ciupercile deshidratate se gasesc la magazinele chinezesti sau la Cora la raionul de condimente din toata lumea. Cam astea sunt condimentele de baza la mancarea chinezeasca.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Preparare : punem intr-un wok 2 linguri de ulei de masline si asteptam sa fie bine incins si punem bucatelele de piept. Cand sunt facute bucatelele de pui adaugam ciupercile , condimentam si adaugam o lingura de soya si o jumatate de lingurita de pasta de ardei iute, jumatatea de cub de pui, ghimbirul si punem 150 ml de apa in care am rehidratat ciupercile si lasam la foc mediu pentru 10-15 minute. Daca vedem ca scade prea mult apa mai adaugam cate putina apa de la ciupercile chinezesti. La sfarsit se mai adauga condimente daca trebuie, adaugam amidonul dizolvat in putina apa rece si punem sosul de stridii . Se serveste cald acompaniat de orez sau de taietei de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu trei feluri de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Foarte gustoasa!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Arata excelent ...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Tentanta reteta ,pacat ca in localitatea de unde sunt eu nu sunt condimente chinezesti,am cautat la Penny ,Interex,Plus...

    • Lala , 17 ianuarie 2010

      Draga Sylvia, mi se pare o minunatie! Am facut si eu ;) nu am avut pasta de ardei iute, asa ca am confectionat una din niste ardei uscat pe care l-am pisat bine si l-am amestecat direct in wok. Daca imi este permis, exista un magazin online de condimente chinezesti, cinciarome.ro!

    • Sylvia , 03 noiembrie 2009

      Ma bucur ca v-a placut reteta, multumesc mult pentru aprecieri. Cristina eu am vazut o data la Metro ciuperci negre deshidratate, incearca poate gasesti. Daca ai ceva restaurat chinezesc in zona intreaba de unde comanda ei.O pungulita din aceea ajunge f multa vreme ca se folosesc putine si rehidratate. O sa ma uit daca sunt site-uri in Romania care vand condimente si preparate chinezesti.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Mmmmmmm ce tentanta este

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Interesanta reteta , pacat ca in orasele mai mici nu gasim toate ingredientele.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane avem nevoie de 400 grame de piept de pui taiat cubulete
  • 300 grame ciuperci champinion taiate feliute subtiri
  • cateva ciuperci chinezesti negre
  • 2-3 ciuperci aromate chinezesti
  • o jumatate de lingurita pasta de ardei iute
  • o lingurita condimente pentru mancare chinezeasca ( sau amestec de 5 condimente) o lingurita de amidon
  • o lingura sos de soya
  • o lingura sos de stridii
  • un varf de cutit de ghimbir praf
  • o jumatate de cub de pui
  • 2 liguri ulei masline. Ciupercile deshidratate se gasesc la magazinele chinezesti sau la Cora la raionul de condimente din toata lumea. Cam astea sunt condimentele de baza la mancarea chinezeasca.

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

2 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu sote de ghebe