Pui cu unt aromat si rozmarin la slow cooker Crock Pot

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa
Pui cu unt aromat si rozmarin la slow cooker Crock Pot

Ingrediente

  • 1 pui cca 1,5 kg
  • 100 gr unt
  • 500 gr cartofi
  • 2-3 catei usturoi
  • 2 crengute rozmarin
  • boia dulce
  • sare de mare
  • piper

Mod de preparare

Vom prepara mai intai untul aromat. Frecam untul moale, la temperatura camerei, cu boiaua, sarea de mare si piperul. Pisam usturoiul si rozmarinul il tocam marunt. Le adaugam in compozitia de unt si amestecam pana la omogenizare.

Frecam puiul bine la interior si la exterior cu untul aromat.

Cartofii ii spalam bine si ii taiem sferturi. Ii condimentam cu sare de mare, piper si boia. Punem cartofii in vasul slow cooker-ului Crock-Pot si asezam puiul peste cartofi. Punem cateva crengute de rozmarin.

Setam slow cooker-ul la temperatura "high" pentru o durata de patru ore. Eu intre timp am plecat sa iau copii de la scoala, i-am dus in parc si ne-am intors peste aproape 5 ore. Aparatul in momentul opririi pocesului de gatire a trecut automat in modulul "pastreaza la cald" astfel incat am gasit puiul fierbinte si ne-am asezat direct la masa.

Cartofii au fost foarte gustosi, pe placul copiilor, untul aromat le-a dat o aroma deosebita, categoric au devenit preferatii lor.

Puul a fost fraged, suculent, se topeste efectiv in gura, copiilor le-a placut extraordinar de mult iar eu m-am bucurat ca le-am oferit o masa copioasa, dar totdata gustoasa si sanatoasa.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure