autor:

Piri Piri e Canela

» » Mancaruri cu carne

Pui cu Varzã de Bruxelle (Jardineira com Couves-de-Bruxellas)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 16 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 16 august 2010

Ingrediente
1 pui mare, sare, piper, 1 linguritã boia dulce, 1 ardei iute, 2 cuisoare optional, 5 dl. vin alb, 1 dl. ulei de mãsline, 1 ceapã, 3 cãtei de usturoi, 2 rosii coapte, 1 lingurã pulpã de tomate (bulion), 2 morcovi, 500 gr. cartofii, 1 rãdãcinã (telinã, pãtrunjel...), 250 gr. varzã de Bruxelle

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Am fugit cât am putut luna August de bucãtãrie...dar sotul fãrã "zamã" nu poate.
*Varza de Bruxelle (Brassica Olaracea) este bogatã in minerale, contine vitaminele A si B ambele importante pt. vedere si piele.
*Cum are putine calori este folositã in dietele de slãbire.
In bucãtãrie, se foloseste ca garniturã pt. carne, supe...
1)Taie puiul in bucãti, condimenteazã cu sare, piper, boia, ardeiul iute, cuisoare si vinul alb.
Se lasã la marinat cel putin 2 ore, eu am lãsat peste noapte.
2)Scurge puiul de marinatã si pãstreazã lichidul.
Prãjeste puiul in ulei de mãsline, adaugã ceapa si usturoiul tocat si lasã la dinstuit.
Adaugã rosiile tãiate in bucãti fãrã pielitã, si bulionul.
Mai lasã putin si toarnã lichidul de la marinatã.
3)Morcovii,rãdãcina si cartofii se taie cubulete si se pun in oalã, impreunã cu varza de Bruxelle.
Acoperã cu apã caldã si mai lasã 15 min. la fiert.
Serveste cu o salatã de rosii si salatã verde.
Eu am pus mai multã apã, ne place cu mai multã zeamã.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu Varzã de Bruxelle (Jardineira com Couves-de-Bruxellas)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2010

    Delicioasa!*****

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    O mancare delicioasa. Cum de n-ai gatit fructe de mare?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 august 2010

    O bunatate !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 august 2010

      Arata bine si sigur e si gustoasa.

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 16 august 2010

      Foarte gustoasa intr-adevar si sanatoasa mincare.Felicitari!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • sare
  • piper
  • 1 linguritã boia dulce
  • 1 ardei iute
  • 2 cuisoare optional
  • 5 dl. vin alb
  • 1 dl. ulei de mãsline
  • 1 ceapã
  • 3 cãtei de usturoi
  • 2 rosii coapte
  • 1 lingurã pulpã de tomate (bulion)
  • 2 morcovi
  • 500 gr. cartofii
  • 1 rãdãcinã (telinã
  • pãtrunjel...)
  • 250 gr. varzã de Bruxelle

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioasa!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
File de vita cu orez (bife com aroz de feijao)