autor:

Piri Piri e Canela

» » Mancaruri cu carne

Pui cu Varzã de Bruxelle (Jardineira com Couves-de-Bruxellas)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 16 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 16 august 2010

Ingrediente
1 pui mare, sare, piper, 1 linguritã boia dulce, 1 ardei iute, 2 cuisoare optional, 5 dl. vin alb, 1 dl. ulei de mãsline, 1 ceapã, 3 cãtei de usturoi, 2 rosii coapte, 1 lingurã pulpã de tomate (bulion), 2 morcovi, 500 gr. cartofii, 1 rãdãcinã (telinã, pãtrunjel...), 250 gr. varzã de Bruxelle

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Am fugit cât am putut luna August de bucãtãrie...dar sotul fãrã "zamã" nu poate.
*Varza de Bruxelle (Brassica Olaracea) este bogatã in minerale, contine vitaminele A si B ambele importante pt. vedere si piele.
*Cum are putine calori este folositã in dietele de slãbire.
In bucãtãrie, se foloseste ca garniturã pt. carne, supe...
1)Taie puiul in bucãti, condimenteazã cu sare, piper, boia, ardeiul iute, cuisoare si vinul alb.
Se lasã la marinat cel putin 2 ore, eu am lãsat peste noapte.
2)Scurge puiul de marinatã si pãstreazã lichidul.
Prãjeste puiul in ulei de mãsline, adaugã ceapa si usturoiul tocat si lasã la dinstuit.
Adaugã rosiile tãiate in bucãti fãrã pielitã, si bulionul.
Mai lasã putin si toarnã lichidul de la marinatã.
3)Morcovii,rãdãcina si cartofii se taie cubulete si se pun in oalã, impreunã cu varza de Bruxelle.
Acoperã cu apã caldã si mai lasã 15 min. la fiert.
Serveste cu o salatã de rosii si salatã verde.
Eu am pus mai multã apã, ne place cu mai multã zeamã.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu Varzã de Bruxelle (Jardineira com Couves-de-Bruxellas)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Limba cu praz si masline

Limba cu praz si masline

Se pun limbile spalate la fiert impreuna cu condimente: cimbru, piper, boia, 1 cub vegeta si orice

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mancare de mazare cu carne de porc

Mancare de mazare cu carne de porc

1.Se curata ceapa si se taie solzisori. 2.Se curata morcovul si se taie cubulete.La fel se taie

2 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2010

    Delicioasa!*****

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    O mancare delicioasa. Cum de n-ai gatit fructe de mare?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 august 2010

    O bunatate !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 august 2010

      Arata bine si sigur e si gustoasa.

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 16 august 2010

      Foarte gustoasa intr-adevar si sanatoasa mincare.Felicitari!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • sare
  • piper
  • 1 linguritã boia dulce
  • 1 ardei iute
  • 2 cuisoare optional
  • 5 dl. vin alb
  • 1 dl. ulei de mãsline
  • 1 ceapã
  • 3 cãtei de usturoi
  • 2 rosii coapte
  • 1 lingurã pulpã de tomate (bulion)
  • 2 morcovi
  • 500 gr. cartofii
  • 1 rãdãcinã (telinã
  • pãtrunjel...)
  • 250 gr. varzã de Bruxelle

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioasa!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor