Pui de tara cu smantana

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa
Pui de tara cu smantana

Ingrediente

  • pulpe si aripi de pui de tara (eu am folosit de la 4 pui)
  • 2 cepe potrivite
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 250 gr smantana groasa de tara
  • 1/2 legatura marar verde
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin

Mod de preparare

Parlim pe flacara aragazului bucatile de pui, le spalam, taiem pulpele in doua separand copanelele de partea superioara.

Incingem uleiul intr-o cratita, punem carnea, o rumenim pe toate partile. Adaugam apa cat sa cuprindem toata carnea, acoperim cu un capac, lasam sa fiarba la foc potrivit spre mare.

Curatam ceapa, o tocam marunt, ceapa verde o taiem rondele.

Morcovul il decojim, il facem rondele subtirele.

Cand este fiarta cam pe jumatate carnea, adaugam ceapa, morcovul si ceapa verde.

Presaram sare, piper, foaia de dafin si daca mai este nevoie, mai adaugati apa clocotita.

Lasam sa fiarba bine toate, iar spre final dam focul la mic, adaugam smantana, amestecam.

Mai lasam 1-2 minute pe foc, apoi dam cratita deoparte.

Tocam mararul verde, il presaram deasupra acoperim pentru 5 minute preparatul.

Se serveste cald. Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura