autor:

alina

» » Mancaruri cu carne

PUI IN SOS DE VIN ROSU

Autor: alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 aprilie 2009

Ingrediente
1 pui (aprox 1,5 kg), 200 g ciuperci mici, 1 ceapa alba, 2-3 catei de usturoi, 375 ml vin rosu, 3-4 linguri de ulei, 1 lingurita cimbru uscat, 1 frunza de dafin, 1 lingura unt, 1 lingura faina, sare, piper, 2 linguri patrunjel tocat

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

7 voturi

Mod de preparare

Puiul se transeaza in 6-8 bucati si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie inalta. Se aseaza bucatile de pui cu pielea in jos in tigaie si se prajesc 5-7 minute pana se rumenesc. Se scot cu spumiera pe o farfurie si se lasa deoparte. Se varsa uleiul.

In aceeasi tigaie se incinge uleiul ramas,se pun ciupercile curatate si spalate si ceapa taiata pestisori. Se calesc pana se coloreaza usor.se reduce focul si se adauga usturoiul tocat marunt, vinul, cimbrul si frunza de dafin.

Se adauga bucatile de pui cu tot cu zeama pe care au lasat-o. Se lasa sa dea intr-un clocot la foc potrivit dupa care se reduce focul si se lasa pana fierbe carnea (aprox 10-15 min).

Intr-un vas mic se amesteca faina si untul cu o furculita pana se obtine un aluat. Dupa ce a fiert puiul se scoate din tigaie cu spumiera impreuna cu ciupercile si se pun la cald.

Se da focul mai mare si se inglobeaza in sosul ramas in tigaie aluatul obtinut din unt si faina. Se lasa sa dea intr-un clocot, amestecand continuu pana se leaga.

Carnea si ciupercile se aranjeaza pe un platou. Se toarna sosul pe deasupra iar restul se pune intr-o sosiera. Se presara cu putin patrunjel tocat si se serveste cald.

Putem inlocui puiul doar cu piept sau pulpe de pui si se poate sevi cu piure de cartofi.

Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "PUI IN SOS DE VIN ROSU" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de curcan in sos alb

Pulpa de curcan in sos alb

Punem pulpa la rumenit in ulei si unt. Dupa care adaugam ciupercile, morcovul si ceapa taiate in

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Iahnie de Fasole cu Ciolan Afumat

Iahnie de Fasole cu Ciolan Afumat

Fasolea se alege si se pune la inmuiat de cu seara, a doua zi se va pune la fiert la foc potrivit

95 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

    Cred ca este o bunatate !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2009

    Superba prezentarea si eu folosesc vin rosu la pasare,pentru ca ii da un gust special vinul rosu.Nota 10 cu felicitari.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

    O bunatate...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Delicios.Si ei folosesc vin rosu cand vreau sa fac fripturica cu sos rosu,iar vin alb pentru sos alb.Super bun...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Cred ca este tare gustoasa papica asta ! Dar eu as folosi vin alb....

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

      Cred ca este un deliciu!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Imi place ideea, dar cred ca as folsi vin alb pentru aspect

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

7 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de alina
BANANE LA CUPTOR CU LAMAIE SI PORTOCALA

BANANE LA CUPTOR CU LAMAIE SI PORTOCALA

Dupa ce se curata bananele de coaja se aseaza pe cate o folie de aluminiu, feliutele de portocala

7 voturi    6 comentarii
30 min
Retete de post
RULADA CU CIUPERCI

RULADA CU CIUPERCI

Se toaca ceapa si se caleste pana devine aurie. Ouale se bat spuma si se adauga ceapa calita,mararul

17 voturi    13 comentarii
1h
Retete vegetariene
PIEPT DE PUI CU LEGUME LA CUPTOR

PIEPT DE PUI CU LEGUME LA CUPTOR

Pieptul de pui se spala si se taie bucati potrivite,se condimenteaza cu sare, piper si marar. Se

31 voturi    13 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Sarmalute usoare din carne de pui si ciuperci