autor:

Gustos_Ro

» » Mancaruri cu carne

Pui in sos dulce-acrisor

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 06 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 06 februarie 2014

Ingrediente
1 kg pui, ½ kg rosii proaspete sau piure, 2 cepe (pasta), 3 lingurite de zahar, Sare - dupa gust, Chilli rosu &ndash dupa gust, 1 lingurita de frunze de menta, ½ cana de smantana (200 g), ½ lingurita nucsoara pudra, ½ lingurita cardamom pudra, 2 batoane de scortisoara, 4 cuisoare, 1 lingura pasta de usturoi si ghimbir, 5 linguri de ulei

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Rosiile se fierb impreuna cu cardamom-ul si pasta de usturoi si ghimbir pana devin piure.

Separat, intr-o tava se pun 4 linguri de ulei.

Peste uleiul incins se adauga puiul si se pune la inabusit la foc mic.

Cand puiul capata culoare se adauga piureul de rosii si pasta de ceapa si se lasa pe foc timp de cinci minute.

Se adauga restul ingredientelor si se lasa in continuare pe foc timp de 10 minute.

La sfarsit se adauga smantana si ghimbir.



Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis și Kotanyi Romania.



Reteta indiana a fost oferita si preparata de Taj Restaurant si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Calea 13 Septembrie, nr.127 – 130, Bucuresti, sector 5.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos dulce-acrisor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Aripioare de pui in sos dulce-acrisor

Aripioare de pui in sos dulce-acrisor

Pentru aripioare: - pregatiti un amestec cu : 3 linguri ulei de masline, sos de soya, sos worchester,

4 voturi    4 comentarii
30 min
Sosuri
Pui cu sos dulce acrisor

Pui cu sos dulce acrisor

- se taie fileul de pui bucatele de 5 cm, se sareaza si pipereaza dupa gust - se bat ouale - bucatile

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Silvia Matei , 09 februarie 2014

    Va rog verificati in ingredientele date in reteta daca existe cardamon. Am insistat foarte mult sa se verifice foat\rte bine retetele inainte de a fi postate.Nu vreau sa fiu rea dar cred ca www.gustos.ro nu e creat pentru reclama unor restaurante,ci pentru cei dornici sa pregateasca o mincare buna acasa.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg pui
  • ½ kg rosii proaspete sau piure
  • 2 cepe (pasta)
  • 3 lingurite de zahar
  • Sare - dupa gust
  • Chilli rosu &ndash dupa gust
  • 1 lingurita de frunze de menta
  • ½ cana de smantana (200 g)
  • ½ lingurita nucsoara pudra
  • ½ lingurita cardamom pudra
  • 2 batoane de scortisoara
  • 4 cuisoare
  • 1 lingura pasta de usturoi si ghimbir
  • 5 linguri de ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

8 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

3 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

13 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Placinta de vara cu carne de pui.