autor:

Gustos_Ro

» » Mancaruri cu carne

Pui in sos dulce-acrisor

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 06 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 06 februarie 2014

Ingrediente
1 kg pui, ½ kg rosii proaspete sau piure, 2 cepe (pasta), 3 lingurite de zahar, Sare - dupa gust, Chilli rosu &ndash dupa gust, 1 lingurita de frunze de menta, ½ cana de smantana (200 g), ½ lingurita nucsoara pudra, ½ lingurita cardamom pudra, 2 batoane de scortisoara, 4 cuisoare, 1 lingura pasta de usturoi si ghimbir, 5 linguri de ulei

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Rosiile se fierb impreuna cu cardamom-ul si pasta de usturoi si ghimbir pana devin piure.

Separat, intr-o tava se pun 4 linguri de ulei.

Peste uleiul incins se adauga puiul si se pune la inabusit la foc mic.

Cand puiul capata culoare se adauga piureul de rosii si pasta de ceapa si se lasa pe foc timp de cinci minute.

Se adauga restul ingredientelor si se lasa in continuare pe foc timp de 10 minute.

La sfarsit se adauga smantana si ghimbir.



Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis și Kotanyi Romania.



Reteta indiana a fost oferita si preparata de Taj Restaurant si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Calea 13 Septembrie, nr.127 – 130, Bucuresti, sector 5.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos dulce-acrisor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu ananas in sos dulce acrisor

Pui cu ananas in sos dulce acrisor

1.Pieptul de pui se spala, dupa care se taie cuburi mai maricele si se marineaza la frigider in sos

53 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui cu sos dulce acrisor

Pui cu sos dulce acrisor

- se taie fileul de pui bucatele de 5 cm, se sareaza si pipereaza dupa gust - se bat ouale - bucatile

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Silvia Matei , 09 februarie 2014

    Va rog verificati in ingredientele date in reteta daca existe cardamon. Am insistat foarte mult sa se verifice foat\rte bine retetele inainte de a fi postate.Nu vreau sa fiu rea dar cred ca www.gustos.ro nu e creat pentru reclama unor restaurante,ci pentru cei dornici sa pregateasca o mincare buna acasa.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg pui
  • ½ kg rosii proaspete sau piure
  • 2 cepe (pasta)
  • 3 lingurite de zahar
  • Sare - dupa gust
  • Chilli rosu &ndash dupa gust
  • 1 lingurita de frunze de menta
  • ½ cana de smantana (200 g)
  • ½ lingurita nucsoara pudra
  • ½ lingurita cardamom pudra
  • 2 batoane de scortisoara
  • 4 cuisoare
  • 1 lingura pasta de usturoi si ghimbir
  • 5 linguri de ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pulpe la cuptor cu legume