Pui in sos dulce-acrisor

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Pui in sos dulce-acrisor

Ingrediente

  • 1 kg pui
  • ½ kg rosii proaspete sau piure
  • 2 cepe (pasta)
  • 3 lingurite de zahar
  • Sare - dupa gust
  • Chilli rosu – dupa gust
  • 1 lingurita de frunze de menta
  • ½ cana de smantana (200 g)
  • ½ lingurita nucsoara pudra
  • ½ lingurita cardamom pudra
  • 2 batoane de scortisoara
  • 4 cuisoare
  • 1 lingura pasta de usturoi si ghimbir
  • 5 linguri de ulei

Mod de preparare

Rosiile se fierb impreuna cu cardamom-ul si pasta de usturoi si ghimbir pana devin piure.

Separat, intr-o tava se pun 4 linguri de ulei.

Peste uleiul incins se adauga puiul si se pune la inabusit la foc mic.

Cand puiul capata culoare se adauga piureul de rosii si pasta de ceapa si se lasa pe foc timp de cinci minute.

Se adauga restul ingredientelor si se lasa in continuare pe foc timp de 10 minute.

La sfarsit se adauga smantana si ghimbir.

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis și Kotanyi Romania.

Reteta indiana a fost oferita si preparata de Taj Restaurant si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Calea 13 Septembrie, nr.127 – 130, Bucuresti, sector 5.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise