Ingrediente
, -1 piept de pui, , -seminte de susan, , -ceapa rosie, , -orez mexican, , -ulei (pentru sosul Mole), , -coriandru (pentru ornat),
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
0 voturi
Mod de preparare
Pieptul de pui se pune la fiert intr-un vas in care s-au adaugat cateva legume pentru gust.
Separat, intr-un vas se pune la incalzit sosul mole (este un sos dulce-picant cu ciocolata si chipotle care se gaseste de cumparat gata preparat sau poate fi pregatit acasa dar este destul de dificil).
Cand sosul incepe sa isi schimbe culoarea spre un maroniu ciocolata cu lapte, se adauga pieptul de pui curatat de piele. Puiul se inunda cu sosul cald ajutandu-va de o lingura pana ce puiul este ”patruns”.
Puiul se scoate cu mare atentie din sos si se monteaza pe o farfurie, se presara seminte de susan, coriandru si rondele de ceapa rosie. Se serveste cu orez mexican.
Secretul bucatarului:
Nu gatiti prea mult carnea de pui, deoarece trebuie sa ramana compacta.
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Restaurantul El Torito.
Reteta mexicana a fost oferita si preparata de Restaurantul El Torito si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Str. Iancu Capitanu nr.30, sector 2, Bucuresti.