Pui in sos Mole

Timp pregatire
30 minute
Pui in sos Mole

Ingrediente

  • -1 piept de pui
  • -seminte de susan
  • -ceapa rosie
  • -orez mexican
  • -ulei (pentru sosul Mole)
  • -coriandru (pentru ornat)

Mod de preparare

Pieptul de pui se pune la fiert intr-un vas in care s-au adaugat cateva legume pentru gust.

Separat, intr-un vas se pune la incalzit sosul mole (este un sos dulce-picant cu ciocolata si chipotle care se gaseste de cumparat gata preparat sau poate fi pregatit acasa dar este destul de dificil).

Cand sosul incepe sa isi schimbe culoarea spre un maroniu ciocolata cu lapte, se adauga pieptul de pui curatat de piele. Puiul se inunda cu sosul cald ajutandu-va de o lingura pana ce puiul este ”patruns”.

Puiul se scoate cu mare atentie din sos si se monteaza pe o farfurie, se presara seminte de susan, coriandru si rondele de ceapa rosie. Se serveste cu orez mexican.

Secretul bucatarului:

Nu gatiti prea mult carnea de pui, deoarece trebuie sa ramana compacta.

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Restaurantul El Torito.

Reteta mexicana a fost oferita si preparata de Restaurantul El Torito si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Str. Iancu Capitanu nr.30, sector 2, Bucuresti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise