Pieptul de pui se pune la fiert intr-un vas in care s-au adaugat cateva legume pentru gust.
Separat, intr-un vas se pune la incalzit sosul mole (este un sos dulce-picant cu ciocolata si chipotle care se gaseste de cumparat gata preparat sau poate fi pregatit acasa dar este destul de dificil).
Cand sosul incepe sa isi schimbe culoarea spre un maroniu ciocolata cu lapte, se adauga pieptul de pui curatat de piele. Puiul se inunda cu sosul cald ajutandu-va de o lingura pana ce puiul este ”patruns”.
Puiul se scoate cu mare atentie din sos si se monteaza pe o farfurie, se presara seminte de susan, coriandru si rondele de ceapa rosie. Se serveste cu orez mexican.
Secretul bucatarului:
Nu gatiti prea mult carnea de pui, deoarece trebuie sa ramana compacta.
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Restaurantul El Torito.
Reteta mexicana a fost oferita si preparata de Restaurantul El Torito si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Str. Iancu Capitanu nr.30, sector 2, Bucuresti.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii