autor:

Piri Piri e Canela

» » Fripturi

Pui in stil Maur* la cuptor (Frango á Mouros)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 19 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 19 octombrie 2010

Ingrediente
1 pui mare, 1 legãturã de pãtrunjel proaspãt, pãtrunjel sec, optional 1 ardei iute rosu, 1-2 linguri pastã de pui*optional, 4 cãtei de usturoi, 8-9 linguri ulei de mãsline, sare, piper, 1 kg. cartofi, 1 linguritã boia dulce, 1 linguritã açafrão*(curcuma longa), 100 gr. cârnat optional, 1-2 pahare vin alb

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

1)Condimenteazã puiul intreg cu sare si piper, pãtrunjel sec.
2)Dã prin presã usturoiul si fã o pastã tip mujdei cu uleiul de mãsline (eu am fãcut ulei aromat cu usturoi, cimbru de câmp si ardei iute intreg pe care l-am lãsat câteva zile la odihnit)amestecã cu pasta de pui (foi de dafin,vin,pastã ardei).Unge bine puiul pe toate pãrtile cu aceastã pastã, apoi introdu pãtrunjelul proaspãt si ardeiul iute intreg.Leagã cu atã de bucãtãrie.
Pt. cã uleiul meu aromat avea gust picant am renuntat sã pun ardei iute in pui, asa cã am pus o bucatã de cârnat la care am fãcut câteva tãieturi.
Se pune vin alb. Se acoperã cu folie de aluminiu si se dã la cuptor.
3)Intre timp se curãtã cartofi de coajã si se taie bucãti grosute.
Se frig in ulei pe jumãtate.
Se condimenteazã cu sare, piper, boia si açafrão (curcuma)
4)Se adaugã cartofi in jurul puiului si se lasã la copt.
Se serveste decorat cu pãtrunjel tocat si...mujdei de usturoi :)
Am fãcut aceastã mâncare pt. o cinã intre prieteni, pt. cã m-am grãbit nu am lãsat puiul la marinat peste noapte...dar a iesit yummy.
Mauri:
Au fost triburi de berberi nomazi din Africa de N. care au fost convertiti la Islam de arabi in sec.7, care au sprijinit pe arabi la cucerirea Pen. Iberice ca trupe de luptã.
Timp de 4 secole au ocupat jumãtate din Portugalia, mai ales Algarve (Al-Gharb)au influentat mult limba, constructiile si bucãtãria.Tot ei in sec. X introduc "açafrão", prima datã ca colorant, apoi ca condiment.
Açafrão:
Numele poate proveni din persana «safra», araba «za"faran» sau latina «safranum»
Este originar din Orient.
Pt. 1kg. de açafrão sunt necesare 150.000 de florii.
Este cel mai scump condiment din lume, de aceea poate fi falsificat...
Avem : 1)Curcuma longa - açafrão de terra (India si Indonezia)
2)Crocus Sativus - açafrão adevãrat (Marea Mediteranã)
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in stil Maur* la cuptor (Frango á Mouros)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de pui

Friptura de pui

Se pune ulei cam de un deget in tava de teflon; Se spala pulpele si se pun in uleiul incins; Se

3 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de vin

Cotlet de porc cu sos de vin

Bucata de cotlet se spala, se presara cu sare si piper, se lasa 10-15 min., dupa care se aseaza intr-un

2 voturi    5 comentarii
15 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Puiu Silviu Raicof , 09 iulie 2015

    ca condiment.?? perfect !

  • Fara foto

    Eleonora Manucu , 01 octombrie 2013

    acafrao=sofran

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2010

    Un deliciu.Cred ca ti-ai dat gata,prietenii,cu reteta asta! Vin cu o mica completare,la cunostintele tale:"gharb",in lb.araba,inseamna vest.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2010

      Vã multumesc :)

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

      Arata bine, si e perfect pentru a servi in compania unei familei.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

      Sigur ai avut succes cu reteta asta....delicios....

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

      Foarte fin si aromat!*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

      yami yami...ce bun e!

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

      am un pui in congelator,acum soarta ii e pecetluita cu reteta asta!!!:))

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 1 legãturã de pãtrunjel proaspãt
  • pãtrunjel sec
  • optional 1 ardei iute rosu
  • 1-2 linguri pastã de pui*optional
  • 4 cãtei de usturoi
  • 8-9 linguri ulei de mãsline
  • sare
  • piper
  • 1 kg. cartofi
  • 1 linguritã boia dulce
  • 1 linguritã açafrão*(curcuma longa)
  • 100 gr. cârnat optional
  • 1-2 pahare vin alb

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

husni (Chef de cuisine)

Un deliciu.Cred ca ti-ai dat gata,prietenii,cu reteta asta! Vin cu o mica completare,la cunostintele tale:"gharb",in lb.araba,inseamna vest.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pui bine ametit