autor:

autor

» » Fripturi

Pui la capac

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
un pui intreg, sare, piper, cimbru, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Se pregateste puiul pentru friptura: se spala, se lasa intreg, dar se zdrobesc oasele in dreptul sirei spinarii pentru a lua o forma cit mai plata, se condimenteaza, se unge cu ulei.
Pentru prajit se foloseste o cratita in care se pun 2/3 apa, se acopera cu un capac intors pe care se toarna ulei si se aseaza puiul.
Se introduce in cuptorul incins si se lasa sa se patrunda/rumeneasca intorcindu-se de 1, 2 ori de pe o parte pe cealalta.
Atentie: nu se acopera! Din cand in cand se poate turna cu lingura peste pui sos din capac.
Se serveste imediat ce a fost scos de la cuptor cu piure de cartofi, cartofi prajiti sau orice alte garnituri si cu vin alb
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la capac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj

Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj

Foietajul il lasam la dezghetat la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui  la capac cu stoemp

Pulpe de pui la capac cu stoemp

se spala pulpele de pui si se aseaza pe un cap intors invers.Se presara sare, piper si cateii

5 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de pui la coptor in vas de lut