autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aperitive, Aperitive, Fripturi, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui la cuptor cu mazare, ceapa verde si cartofi noi

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 aprilie 2010

Ingrediente
400 gr ceapa verde, tocata, 1 pui (de aprox.1,5 kg), 2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie, 2-3 lingurite sare cu ierburi aromate, 250 ml vin alb, 250 ml zeama de supa de pui, 375 gr mazare, 500 gr cartofi noi, decojiti si fierti, 1 lingurita tarhon maruntit, 1 lingurita busuioc maruntit, sare si piper negru

Dificultate: Redusa Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 190⁰C.Se unge o tava de copt cu 1 lingura ulei de masline si se imprastie apoi ceapa verde.Puiul se unge cu 1 lingura ulei de masline si se freaca cu 2-3 lingurite de sare cu ierburi aromate.Se toarna deasupra vinul si se da la copt 1h 30 minute, pana cand puiul s-a rumenit si s-a fragezit.
Dupa ce puiul s-a copt, se scoate din cuptor si se lasa deoparte, acoperit cu folie de aluminiu.
Intre timp, intr-o cratita, se pune zeama de supa de pui la incalzit pana cand incepe sa fiarba.Se rade tot ce a ramas in tava de copt in cratita cu supa fierbinte.Se adauga mazarea,cartofii fierti, tarhonul si busuiocul, sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba 5-10 minute.
Puiul se aseaza pe un platou, iar langa se pun legumele.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu mazare, ceapa verde si cartofi noi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Costite afumate cu cartofi la cuptor

Costite afumate cu cartofi la cuptor

Se spala bine coastele si se asaza in tava in care am pus un strat subtire de ulei (aprox 1-2 pahare). Se

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu carne de vitel

Orez cu carne de vitel

Se curata legumele, se spala si se tau marunt unde apoi se pune putin ulei in cratita se se incalzesc

3 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    gaby , 20 iunie 2013

    cred ca e f bun, simplu dar gustos

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    Felicitari !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • 400 gr ceapa verde
  • tocata
  • 1 pui (de aprox.1,5 kg)
  • 2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
  • 2-3 lingurite sare cu ierburi aromate
  • 250 ml vin alb
  • 250 ml zeama de supa de pui
  • 375 gr mazare
  • 500 gr cartofi noi
  • decojiti si fierti
  • 1 lingurita tarhon maruntit
  • 1 lingurita busuioc maruntit
  • sare si piper negru

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

gaby

cred ca e f bun, simplu dar gustos

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Ciuperci champignon al dente